KezdőlapGazdaság210 milliárd forintos beruházással épít gyárat a Hankook

210 milliárd forintos beruházással épít gyárat a Hankook

-

Dr. Mészáros Lajos térségünk országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében mondta el, hogy november 23-án magyar szempontból és természetesen Dunaújváros és térsége szempontjából egy rendkívül fontos bejelentés történt.

A világ 7. legnagyobb abroncsgyártója, a Hankook Tire egy új zöldmezős, nagy teherbírású teherautó és autóbusz (Truck and Bus Radial – TBR) abroncsokra fókuszáló beruházás megvalósítása mellett döntött. A 450 új munkahelyet teremtő, több mint 210 milliárd forint (540 millió euró) értékű beruházás helyszíne az a Dunaújváros melletti Rácalmás lesz, ahol a Hankook Tire Kft. 2007 óta gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gumiabroncsokat, és innen szolgálja ki a teljes európai piacot.

A ma bejelentett döntés értelmében a koreai vállalat egy közel 66 ezer m²-es gyártóüzemmel és egy új automata raktár létesítésével bővíti kapacitásait Magyarországon. Az üzem, ezzel a fejlesztéssel, naponta 2.380 db, évente pedig mintegy 800 ezer darab magas minőségű, acél megerősítésű, nagy teherbírású nehézgépjármű – teherautó és autóbusz – abroncs gyártására lesz képes.

Dr. Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés Elnöke köszönetet mondott, Magyarország Kormányának az együttműködéséért, valamint Schrick Istvánnak, Rácalmás polgármesterének, illetve a többi rácalmási embernek és a gyárban dolgozóknak, hogy munkájukkal ilyen kiváló helyszínt szolgáltattak a gyár eddigi termeléséhez.

Dunaújváros vezetése, a Rajta Újváros csapata nemrég még akkumulátorbontó céget vizionált, ezzel hergelve a Dunaújvárosban és környékén élőket. Persze már akkor lehetett tudni, hogy szó sincs ilyen üzem létesítéséről, hiszen az érintett felek már akkor nyilatkoztak, hogy a szóban forgó területen a Hankook Tire Kft. kíván tovább terjeszkedni.

Dr. Mészáros Lajos kiemelte, a mai beruházás egyben a Keleti Nyitás sikerességét mutatja, hiszen Dél-Korea napjainkra a 4. legjelentősebb befektetővé vált Magyarországon, az onnan érkező közvetlen tőkebefektetések állománya 2021-ben pedig meghaladta a 6,9 milliárd eurót.

Ez a beruházás világosan azt mutatja, hogy a Hankook Tire Kft. bízik Magyarországban, megbízik a térségben élő munkavállalókban, a Kormány pedig kész minden támogatást megadni, hogy a dél-koreai vállalat képes legyen megvalósítani fejlesztéseit.

A mai bejelentés is alátámasztja, hogy a Rajta Újváros és Dunaújváros vezetése ócska politikai húzásokkal próbálja a közvéleményt befolyásolni. Ezért is fontos, hogy ne üljünk föl az ilyen álhíreknek, és ne az évi 240 millióból működő önkormányzati szócsőből tájékozódjanak Dunaújváros polgárai.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW