KezdőlapKözéletKözös játékkal az elfogadásért- új játszótérrel gazdagodtak a dunaújvárosiak

Közös játékkal az elfogadásért- új játszótérrel gazdagodtak a dunaújvárosiak

-

Dr. Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője, Knapp István a Szerencsjáték Zrt. régióvezetője, Drávucz Rita, a játszótérépítés program jószolgálati nagykövete, valamint Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, december 1-jén átadta városunk új játszóterét, amely a Szerencsejáték Zrt. támogatásával „a játék összeköt” program keretében valósulhatott meg.

A nemzeti lottótársaság immár 28 inkluzív játszótér megépítésével járult hozzá a gondolati akadálymentesítéshez, illetve ahhoz, hogy a fogyatékossággal élő és ép gyermekek a közös játék örömét megtapasztalva válhassanak befogadó felnőttekké.

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben indította el „A játék összeköt” elnevezésű programját, aminek keretében olyan befogadó játszóterek épültek országszerte, amelyek a fogyatékosággal élő gyermekek számára is könnyedén megközelíthetők. Az egyes játékelemek között kerekesszékkel is segítség nélkül közlekedhetnek és azokat önállóan is használhatják, ezáltal ép társaikkal közösen élhetik át a játék örömét.

Knapp István, a Szerencsejáték Zrt. régióvezetője az ünnepélyes átadón elmondta: A játék összeköt! programot hat évvel ezelőtt azzal a céllal indították, hogy általa lebonthassák az olykor láthatatlannak tűnő, mégis létező korlátokat, illetve a közös játék élményén keresztül közel hozzák egymáshoz a fogyatékossággal élő és ép gyermekeket, segítsék őket egymás elfogadásában, értékeik felfedezésében.

Dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője kiemelte: Magyarország Kormánya és kormánypárti képviselőjeként maga is prioritásként kezeli a családok, mint a társadalom alapvető építőkövei jólétét.

A dunaújvárosi játszótér a városok, járművek tematikát megelevenítve izgalmas játékelemekkel, köztük repülőgéppel, mutatós hétvégi házikóval, álló mérleghintával, hálós, lap- és baba- mama hintával várja a gyermekeket és szüleiket. A kivitelezők ivóvízkúttal, árnyékolóval, pihenőpadokkal és okospaddal is ellátták a korszerű játékbirodalmat, amely akadálymentes, szilárd útburkolaton közelíthető meg, és természetesen mozgáskorlátozott parkolóval is rendelkezik. Az új dunaújvárosi játékbirodalom egymás megismerését, megértését és elfogadását segíti.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályaorientációs előadást tartott a rendőrség munkatársa a hildeseknek

0
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa február 21-én a Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola továbbtanulás előtt álló diákjai részére tartott pályaorientációs előadást. Mint...

Farsang és világnap

Elismerések a diplomaátadón

DunaOnline

FREE
VIEW