KezdőlapGazdaságEgyüttműködési megállapodást kötött a Mol és a Dunaújvárosi Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Mol és a Dunaújvárosi Egyetem

-

A Mol és a Dunaújvárosi Egyetem három évre szóló keretmegállapodást kötött, amelynek célja, hogy szakember-utánpótlást biztosítson a társaságnak, illetve további oktatási és kutatás-fejlesztési együttműködések számára teremtsen lehetőséget az egyetem és a cégcsoport között – tájékoztatta a vállalat kedden az MTI-t.

Kiemelték: a Dunaújvárosi Egyetem a dunántúli régió fontos felsőoktatási intézménye, amely az elmúlt években több fronton bővítette és szélesítette képzési kapacitását. A Mol számára kiemelten fontos az egyetemen elérhető gépészmérnöki alapképzés, amely azt a tudást nyújtja, amelyre egy termelő üzemekkel rendelkező nagyvállalatnak szüksége van. A képzés karbantartás profilja szintén az ipari orientációt erősíti.

Felidézték: a Mol és a Dunaújvárosi Egyetem együttműködésében fontos mérföldkő, hogy 2020 óta tartanak a vállalat szakemberei órákat az egyetemen karbantartási technológiák, tribológia és karbantartás tervezése, szervezése tárgyakban. Újabb területtel bővült a kapcsolat 2022-től, duális képzésben gépészmérnök BSC hallgatókat fogad a Mol.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tájékoztató is rendelkezésre áll már a diákmunka programhoz

0
Megjelent az NGM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának, valamint a Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztályának tájékoztatása a nyári diákmunka munkavédelmi, illetve munkaügyi kérdéseivel kapcsolatban. Ahogy arról már korábban...
DunaOnline

FREE
VIEW