-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Ekkor nyithat a leégett szauna Dunaújvárosban

Ekkor nyithat a leégett szauna Dunaújvárosban

A hideg idő beköszöntével egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy Dunaújváros belvárosában is legyen szaunázási lehetőség.

A városban található Aquantis Élményfürdő zárva tartása miatt, a lakosoknak más településekre, – Kiskőrös, Velence, Tamási-, kell utazniuk azért, hogy élvezhessék a hőfürdőzés örömét. Mindezt annak ellenére, hogy városunk egy 100%-ban kész élményfürdővel büszkélkedhet.

A közösségi média felületein terjedő felhívásokban, posztokban, a helyi lakosok számos alkalommal kérték az önkormányzatot, hogy tegyenek lépéseket a szaunázási lehetőségek bővítése érdekében. Az Aquantis Élményfürdő wellness részlegének megnyitását indítványozó bejegyzés több dunaújvárosi csoportba is eljutott, ahol a kommentelők egyöntetűen kifejezték csalódottságukat a jelenlegi helyzet miatt. Több hozzászóló egyéni javaslatot is megfogalmazott a városvezetés számára, mint például, hogy hétköznapokon csak délutánonként, 13-21 óráig nyissák meg a fürdő kapuit a látogatók számára. 

A város uszodájában is csak álom marad a szárazfürdőzés, hiszen 2020. augusztusában a szaunában tűz keletkezett és az teljesen leégett. Az esemény után, Mezei Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere sajtótájékoztató keretében akkor azt nyilatkozta, hogy a biztosítók kárfelmérése után azonnal hozzálátnak a szaunarészleg renoválásához. „Neki fogunk állni, mihelyst biztos lesz, hogy neki szabad állni.”

Mezei Zsolt szavai azonban üres ígéretek maradtak, hiszen sajnálatos módon közel 3,5 év elteltével még mindig várat magára a szükséges felújítás.

A poszt, melyben felhívták a figyelmet a problémára, időközben eltűnt a közösségi média felületeiről. Nem tudjuk, hogy a kezdeményező gondolta-e meg magát, vagy valaki hatást gyakorolt rá, mindenesetre az kétségtelen tény, hogy a városvezetésnek végre fel kellene ébredni és figyelembe venni a jogos lakossági igényeket.

Az Aquantis Élményfürdő Római fürdő részlegének megnyitásával vagy az uszoda szaunarészlegének felújításával a városvezetés végre érdemben is tehetne valamit a dunaújvárosi lakosok érdekében.  Amíg ez nem történik meg, Dunaújváros központjában továbbra is csak hideg zuhany vár a szaunázni vágyókra. 

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW