-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Két cégnek fizetnek ugyanazért a tevékenységért Dunaújvárosban?

Két cégnek fizetnek ugyanazért a tevékenységért Dunaújvárosban?

Forrás: Dunaújváros Trafi Infó/Facebook

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának hivatalos honlapján december 18-án megjelent egy interjú Mezei Zsolt városüzemeltetési ügyekért felelős általános hatáskörű alpolgármesterrel, amelynek „Tizenhét centi hó – harcolni kellett vele” volt a címe. Az írásban az szerepel, hogy „A síkosságmentesítésért felelős önkormányzat és a munkát ellátó GESZ már a havazás megérkezése előtt mintegy 2.4 tonna sóval szórta fel a város útjait.” 

Ezt a mondatot azért találtuk furcsának, mert „Síkosságmentesítés Dunaújvárosban” címszóval a DVG Zrt. közbeszerzési eljárást követően 2020. 11. 04-én vállalkozási szerződést kötött a CNV SLT Kft.-vel. Ebben a szerződésben a vállalkozás tárgyaként a következő szerepel: „Nagygépjárművel végzendő síkosságmentesítés és hó-eltakarítási munka, Dunaújváros belterületi úthálózatán”

Ezen információk alapján felmerült a kérdés, hogy él-e még a CNV SLT Kft.-vel kötött vállalkozási szerződés. A témával kapcsolatban a következő e-mailt küldtük Bencsik Istvánnak, a DVG Zrt. Elnök-vezérigazgatójának: „Dunaújváros Megyei Jogú Város hivatalos honlapján megjelent információ szerint, városunk útjainak síkosságmentesítését a GESZ végzi. Kérdésünk, hogy a CNV SLT Kft.-vel 2020. 11. 04-én kötött, 2024. március 31-ig szóló vállalkozási szerződés már nincs érvénybe? Amennyiben ez megszűnt, az mikor és milyen indokokkal történt? Amennyiben nem szűnt meg, akkor mi indokolja, hogy egy feladatot két cég végezzen?

Bencsik István válaszában a következő szerepelt: „A 2020-ban, nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként létrejött vállalkozási szerződés továbbra is hatályban van. Dunaújváros hó- és síkosságmentesítési feladatait a vállalkozási szerződés 2020-ben történt megkötése óta több cég végzi, hiszen a nyertes pályázó CNV SLT Kft. csak a közutak hó- és síkosságmentesítését végezte és végzi, míg a járdák, közterek, buszvárók hó- és síkosságmentesítési munkáit azóta is a DVG Zrt. – az idei évben történt átszervezés óta a Gazdasági Ellátó Szervezettel kiegészülve – látja el.”

Ezek után továbbra is rejtély, hogy a GESZ miért sózta a város útjait, amikor az szerződés szerint a CNV SLT Kft. feladata lenne. Ráadásul úgy, hogy ezért a feladatért a CNV SLT Kft. az eddigi „hómentes” években is rendre ötven millió forintot zsebelt be.

Ráadásul az interjúban Mezei Zsolt alpolgármester elmondta: „Az utakat három nagy teljesítményű hótoló takarította és a kollégáim kiszórtak 30 tonna sót.” Azt el tudjuk képzelni, hogy a GESZ munkatársait kollégáimnak titulálja az alpolgármester, de az már nehezebben hihető, hogy a CNV SLT Kft. dolgozóival is hasonló jó viszonyt ápol.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW