KezdőlapKékfénySzabadulását követően nyolcszor lopott egy férfi

Szabadulását követően nyolcszor lopott egy férfi

-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 8 alkalommal követett el lopást a szabadulását követően.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. május 7. és 2024. január 19. között  hét áruházból tulajdonított el többek között borotvát, szeszesitalt, ruhaneműt, csokoládét, kozmetikai termékeket, részben az áruvédelmi eszközök eltávolításával. A gyanúsított 2023. szeptember 5-én a vasútállomás területén egy férfi figyelmét elterelve eltulajdonította a mobiltelefonkészülékét a benne lévő SIM kártyával.

A gyanúsított a cselekményeit többszörös és különös visszaesőként követte el, a szabadságvesztésből való szabadulását követően rövid idővel, így vonatkozásában feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A férfi állandó munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, hajléktalan életmódot folytat, vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW