KezdőlapKékfényLetartóztatásban a lelövéssel fenyegetőző rabló

Letartóztatásban a lelövéssel fenyegetőző rabló

-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a 19 éves férfinak a letartóztatását, aki airsoft fegyverrel való lelövéssel fenyegetve rabolt ki egy férfit.

 A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2023. december 29-én, este egy székesfehérvári áruház melletti területen a sértettet értékeinek átadására kényszerítette úgy, hogy azzal fenyegette meg, hogy amennyiben ellenáll, a nála lévő airsoft fegyverrel lelövi. A fenyegetés hatására a sértett átadta a pénztárcáját, amiből a férfi kivett 2 db 1000 forintos bankjegyet, majd távozott.Másnap a gyanúsított azzal az ürüggyel találkozott a sértettel, hogy az előző nap elvett pénzt visszaadja, azonban arra szólította fel, hogy adja át az öngyújtóját, cigarettáját, valamint a telefonját. A sértett a férfi korábbi viselkedését ismerve félelmében átadta a nála lévő öngyújtót és cigarettát, majd a gyanúsított megmutatva a kabátja zsebében lévő pisztolynak látszó tárgyat, felszólította, hogy adja át a mobiltelefonját is. A sértett végül arra hivatkozva, hogy édesanyjától akar pénzt kérni, a mobiltelefont nem adta át, hanem távozott a helyszínről, majd pedig értesítette a rendőrséget.A gyanúsított aznap este az autóbusz pályaudvaron kihívóan közösségellenes garázda indulatában a magával vitt airsoft fegyverrel 3-4 lövést adott le semleges területre, majd elfutott a helyszínről. Magatartása alkalmas volt arra, hogy az észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. A gyanúsított cselekményét hasonló bűncselekmények miatt kiszabott próbára bocsátás intézkedés próbaideje, valamint büntetőeljárás hatálya alatt állva valósította meg, amely alapján fennáll a bűnismétlés reális veszélye. A férfi vonatkozásában megalapozottan lehet tartani a bizonyítás veszélyeztetésétől is. A Székesfehérvári Járásbíróság az indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés fellebbezés hiányában végleges.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Véradásra várják az önkénteseket

0
Véradást tartanak április 30-án 8 és 10 óra között a rendelőintézetben lévő transzfúziós osztályon, majd május 1-jén 9:30 és 14 óra között a Kultik...

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW