KezdőlapPolitikaVan, amitől az ember gyomra már tényleg felfordul

Van, amitől az ember gyomra már tényleg felfordul

-

Egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy nem lehetetlen az sem, hogy a Rajta Újváros a nyári önkormányzati választásokon valamelyik körzetben képviselőjelöltként indítja a legutóbbi országgyűlési választáson megbukott Kálló Gergelyt. Sokat nem kellett várni és kiderült, hogy jó a szimatunk, valóban jelölik Kállót, mégpedig a 7-es számú választókörzetben. Persze ki mást?  Ki az, aki még ehhez a feladathoz is kiválóan érthet, ha nem Kálló Gergely a fővárosból ide ejtőernyőzött jobbikos.

Volt ő már MIÉP-es önkormányzati képviselőjelölt, jobbikos választókerületi elnök, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke, jobbikos színekben induló önkormányzati képviselőjelölt, aztán országgyűlési munkatárs – legalábbis a Wikipédia vonatkozó szócikke szerint. Aztán Dunaújvárosban volt kabinetvezető, majd nagyra tört és lett időközi választáson, borzalmasan szerény részvétel mellett a Fejér 04-es választókerület országgyűlési képviselője. Ez az állapot egészen 2022-ig fennállt, akkor ugyanis az áprilisi választáson elvesztette képviselői székét. Aztán ki tudja mit csinált végül csak kikötött egy önkormányzati tulajdonú cégnél, mint városmarketing referens.

Most pedig képviselőjelölt lesz ismét, sőt véleményünk szerint az sem elképzelhetetlen, hogy alpolgármesteri álmokat dédelgetve. De ebbe belegondolni is gyomorforgató, hessegessük is el ezt a rémképet.

Kálló büszke arra, hogy az Országgyűlésben eltöltött képviselőségének ideje alatt Fejérből ő szólalt fel legtöbbször, ő adott be indítványokat legtöbbször. Ezek helyben lecsapódó pozitív eredmény szerintünk nulla volt, tehát a „munkáját” is ennyire értékeljük. De a régi nóta folytatódik: az önkormányzati pénzből kitartott lakájmédiában már elmondta, több száz emberrel fogott kezet a Béke városrészben, meghallgatta az ott élők búját, bánatát satöbbi, satöbbi. Kísértetiesen hasonlót olvashattuk a még a 2022-es országgyűlési választások előtt megjelent színes, a Jobbik által kiadott kampányfüzetecskék egyikében is (Hazai Pálya, Fejér megyei 4vk-Különszám 2021. április): „A parlamenti munka mellett nagy hangsúlyt fektetek a választókerületi munkára is.” Érdekes, hogy a választókerületi települések polgármesterei erről egészen másképpen vélekedtek, ami még a sajtóban is nyilvánosságot kapott.

Szóval a duma meg az ígérgetés az még mindig megy. A fentebb említett helyben pozitív lecsapódású eredmények meg szerintünk kevésbé látszanak. Hiába, minden posztra nem lehet alkalmas egy és ugyanaz az ember. Az utolsó polihisztort ugyanis Herman Ottónak hívták és nem Kálló Gergelynek.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW