KezdőlapvéleményNesze, nektek jó lesz a festett kátyú is!

Nesze, nektek jó lesz a festett kátyú is!

-

Egy hete, elsőként írtuk meg, hogy februártól új forgalmi rend lépett életbe a Kallós Dezső utcában. Minap pedig azt közöltük, hogy az elmúlt egy hét alatt a munkakezdésnek halvány jelét sem láttunk. Volt is felháborodás rendesen a városlakók részéről. Persze nem ez az egyedi eset, amikor a városvezetés valamilyen közlekedéssel kapcsolatos „bakit” vét.

A közösségi oldalon kering egy fotó, melyen az látható, hogy a nagy kerékpárút-építés közbeni igyekezet oly annyira buzgó, hogy a nyomsáv felfestését ott is elvégezték, ahol egyébként méretes kátyú éktelenkedik az útburkolaton. Szerintünk szép példája ez annak, hogy mit is tud tenni a jelenlegi városvezetés, mire is futja a saját erejéből, ha fejlesztésekről van szó. Bekenjük, ezeknek jó az úgy.

Adtak már át ők felújított Remix-et, szép új utat a Szalki-szigeten, körforgót a Kandó Kálmán téren, melyekre mind az előző városvezetés által benyújtott és elnyert pályázatok biztosították a forrást. Most nagyon készülnek a Mondbach Kúria és a kerékpárút-rendszer átadására, mondanunk sem kell, ezek a fejlesztések sem a saját munkájuk gyümölcsei. A pályázatok nem választási ciklusokhoz igazodnak, megvalósításuk sokszor ciklusokon átívelő, ahogy ez szinte az összes valamire való, elmúlt pár évben történt helyi fejlesztés esetében is igaz. Az előző városvezetés pályázott és nyert forrást, a jelenlegi meg odaáll pózolni a megvalósult újítások mellé. Faarccal. Sőt még a mondókájukban is úgy jelenik meg, hogy felújítottuk, megszépítettük, átadtuk.

Pedig ha jól megnézzük, akkor a kötelező feladatellátáson túl nem sok minden köthető a nevükhöz. Hacsak azt a kb. 10 méteres szakaszt nem vesszük az Aranyvölgyi úton, amit nem rövid idő alatt sikerült újra burkolniuk. Tízegynéhány méter… hatalmas teljesítmény. Illetve a városi kerékpárút fejlesztés fentebb említett gyöngyszeme. Mindegy milyen, csak időre kész legyen. Erős a gyanúnk, hogy a nyár eleji helyhatósági választások előtt ezt is át szeretnék adni a köznek. Lefestett kátyústól együtt. Javasolnánk, hogy a mostani Rajta Újváros logót dobják el, ezt tegyék a helyébe, ez legalább vörös. Biztosan jól mutatna, még ha nem is ötágú és nem is csillagot formáz.

És a folytonosság jegyében – hogy jó gazdák lesznek ők a jövőben is – a lakossági fórumon elhangzott, hogy ha minden úgy alakul, akkor építenek egy surranó sávot a Dózsa György úti körforgóhoz, hogy könnyebb legyen a haladás a Béke városrész felé. Érdekes, hiszen közel öt év alatt nem volt erre idejük, akarásuk, vagy pénzük, mert ugye nem készült el. Pedig 2019-ben kampányígéret volt ez is. „A városrész két, három, viszonylag szűk keresztmetszetű ponton közelíthető meg, ami csúcsidőben nagyon komoly probléma, épp ezért kiépítenénk egy szökősávot a Béke városrész felé” – áll a már cikkeinken felemlegetett kis színes kampányfüzetek egyikében a „Békevárosrész” fejezetben dr. Székely Károly ígéretei között.

De lehet, hogy jobb is, ha nem nyúltok semmihez önerőtökből, hiszen látható a végeredmény. Azaz gány.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW