KezdőlapvéleményTort ült a képmutatás a hétvégén Dunaújvárosban

Tort ült a képmutatás a hétvégén Dunaújvárosban

-

Akit nem érdekelt az egész, az is biztosan hallott róla, hogy a jelenlegi városvezetés kolbászfesztivált hirdetett meg a felújított Mondbach-kúria udvarára az elmúlt hétvégére. Különösen élen járt ebben Pintér Tamás polgármester, aki egymaga talán más ügy mentén soha nem látott mennyiségű posztban népszerűsítette ezt a rendezvényt a politikusi közösségi oldalán.

A látogatóközpont kialakítása a Mondbach kúriában és a Baracsi úti Arborétum fejlesztése című projekt adatai nyilvánosak, bárki számára elérhetőek a palyazat.gov.hu internetes oldalon. Ebben a hivatalos dokumentumban leírják, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül a támogatási kérelem benyújtásának dátuma 2018. 10. 31. napja volt, a támogatás megítélésének dátuma pedig 2018.12.12. napja volt. Tehát az előző városvezetés pályázott és nyert el forrást a kúria felújítására.

Mégis a jelenlegi városvezetés páváskodik a felújítók jelmezébe bújva, nem is akármilyen elánnal. Pintér telekürtölte a Facebook-ot, hogy mekkora rendezvényt csapnak majd, csapnak és csaptak a felújított kúria területén. Igen, posztolt erről az esemény előtt, közben és utána is. Valamiért tehát nagyon fontos ez, nagyon meg kellett ragadni az alkalmat az önfényezésre. „Szívvel építjük Dunaújvárost” szlogen mögött mutogatta a kúria felújítás előtti és felújítás utáni fotóját. Ez már önmagában is eléggé gyomorforgató, hát még a rendezvényen készült képeket nézegetve. Rajta Újváros kötényben pózolnak a jelenlegi rajtások és az önkormányzati választáson képviselőjelöltként indulók. És a legszomorúbb, hogy az internet népe ezt tövig torokra véve bólogat hozzá több száz lájk formájában. De nyilván a nép ezért nem hibáztatható, mit érdekli őket, hogy miből lett mi, lényeg, hogy van egy rendezvény télvíz idején is, amin ki lehet kapcsolódni. A felelősség azoké, akik ezt így intézték és tető alá hozták, ha stílusosan akarunk fogalmazni.

Hogy a városban különböző fejlesztések valósulnak meg, az nem baj, sőt, az magától értetődő, hogy pozitívum. Akkor lesz baj, amikor majd ezek elfogynak. Amikor majd átadják a kúriát is, a bicikliút-hálózatot is és befejeződik ez a felújítási dömping. Ugyanis a jelenlegi városvezetés, mint azt már írtuk, az épített örökség növeléséhez vajmi keveset tudott hozzátenni, ha tett is abban sem volt sok köszönet. Nyilván ezt ők is sejtik, ezért lovagolják meg tenyérbe mászó módon azokat a projekteket, amelyek mostanság fejeződnek be. Véleményünk szerint ők is sejtik, ha nem lesz csere a városvezetés élén, akkor itt nem sokszor veri fel az utcák csendjét munkagépek zaja. A közvetlen uniós pályázatokból érkező búsás pénzek ígéretétől pedig röhögő görcsöt kapnak a népek. Mert abból eddig nem sokat láthattak. Pedig Pintér milyen nagyra volt magával még a 2019-es kampányban, hogy elég egy jó pályázatíró, nem kellenek ide külső források, majd ők megoldják. Végül is sikerült, egy csavarral megoldották: más tollával ékeskednek, eltakarva saját ebbéli pőreségüket. Reméljük, az önkormányzati választásokon lehull a lepel és kiderül, hogy a király meztelen.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Fogvatartottak szépítették a szabadstrandot

0
A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz. Mint arról a bv. beszámolt, az intézet az akcióhoz...
DunaOnline

FREE
VIEW