KezdőlapKékfényÍtélet a halálos baleset ügyében

Ítélet a halálos baleset ügyében

-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján mondta ki bűnösnek a járásbíróság azt a férfit, aki tavaly januárban a zebrán ütött el egy gyalogost.

A vádirati tényállás szerint a vádlott tavaly január 18-án a kora esti órákban Székesfehérvár belterületén közlekedett személygépkocsijával, éjszakai látási viszonyok között, esős időben, nedves útburkolaton.

A férfi a megengedett sebességet minimálisan túllépte, és a sebességét akkor sem mérsékelte, mikor egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez közeledett. Mivel a férfi a gépkocsi sebességét nem a látási viszonyokhoz igazította és figyelmetlen is volt, nem vette észre a zebrán átkelő, világos ruházatot viselő gyalogost, akit gyakorlatilag fékezés nélkül elgázolt.

A baleset következtében a sértettet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol röviddel a balesetet követően elhunyt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a balesetet az idézte elő, hogy a vádlott a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet nem a kellő körültekintéssel és óvatossággal közelítette meg.

A férfit a Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, őt 1 év 8 hónap fogházbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a járművezetéstől.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be a bíróság döntésével szemben.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Kezdődnek a ballagások

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról adott hírt, hogy végzős kollégista diákjaikat április 23-án búcsúztatták el. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően zajlott. A rövid műsor...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW