KezdőlapvéleményBarbárságként jellemezte a fakivágást Pintér Tamás?

Barbárságként jellemezte a fakivágást Pintér Tamás?

-

A piac fontos hely, tudták már ezt az ókorban is. A vásárláson túl találkozások, beszélgetések helyszíne is. Felismerte ezt a jelenlegi városvezetés is.

Korábban már számtalan aláírásgyűjtést szervezett ide a Rajta Újváros csapata már az előző kampányban is, sőt már a közelmúltban is jelentek meg ott rajtás önkormányzati képviselők. Sőt, a legutóbbi országgyűlési választás kampányában magát Márki- Zay Pétert is itt léptették a közönség elé, pedig vihették volna nyugodtan esetleg a Városháza térre. Nem így lett, mert a piac fontos helyszín.

Olyannyira fontos, hogy a novemberben elkezdett tetőlemezelés és oszlopfestés munkálatairól maga Pintér Tamás számolt be a közösségi oldalán. Márciusban… Hiába a kampánygépezet működik, kössék csak az emberek az ő nevéhez ezt is. De azért egy két gyöngyszemet elejtett a drága, hiába, ő sem tud kibújni a bőréből.

A politikusi Facebook-oldalra feltett videóban így beszél: „Az árusok komfortja is legyen megfelelő, és ebben sajnos voltak problémák az elmúlt években. A piac teteje fölé nyúló fák levelei ugyanis eldugították a lefolyókat, az esővíz így ott zuhogott le ahol tudott, ezért a korábbi városvezetés azt a barbár megoldást választotta, hogy a fák egy részét kivágta”. Tehát voltak problémák az elmúlt években. Mégsem történt semmi. Vettük a fáradtságot és az önkormányzati pénzen működtetett dunaujvaros.com oldalt felkeresve, ott a „piac” szóra lefuttattuk a keresését. Az elmúlt években – egészen 2023. novemberéig – egy szó sem található arról, hogy beázik a piac és majd orvosolják. A közelgő önkormányzati választások előtt persze sor került erre is. Az idézet másik gyöngyszeme a „korábbi városvezetés azt a barbár megoldást választotta, hogy a fák egy részét kivágta” sor. Ha az barbár cselekedet volt, akkor a Vasmű úti platánfák kivágása mi volt Tamás? S miért rögtön az előző városvezetés? Közel öt éve nem ők vezetik a várost!

Persze lehet ez az egész csak nekünk furcsa, hiszen a népek ez alatt a poszt alatt is csak bólogatnak, hogy milyen nagyszerű lesz ez nekünk. Efelől semmi kétség, hiszen az csak jó, ha a piac jó állapotban van. Viszont a polgármester véleményünk szerint az általa szokásosnál is gyakrabban kilátogathatna erre a helyszínre és nem csak választásonként aláírásokat tarhálni. Talán hallana egyet, s mást a városlakóktól arról is, amit ő városvezetésnek nevez.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Rangos díjat kapott a rektorhelyettes

0
Dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem intézményfejlesztési és általános rektorhelyettese április 25-én „MEFS Elek Ilona Emlékérem az egyetemi sport támogatásáért” díjat vehetett át...
DunaOnline

FREE
VIEW