KezdőlapvéleményNem mindenki vak ám itt hékások!

Nem mindenki vak ám itt hékások!

-

Célunk, hogy megállítsuk a lakosságfogyást és egy gyarapodó várost építsünk ezért segíteni fogjuk az első lakáshoz jutást” – mondta Pintér Tamás az előző önkormányzati választási kampányban, egy videós anyagban.

Ez az ígéret sem vált valóra, a lakosságfogyást nem sikerült megállítani. A 2022-es Népszámlálás adatai szerint a város népessége 42 083 fő volt a számláláskor. Az interneten is fellelhető statisztikai adatok szerint a város népessége 2019-ben 44589 fő volt, míg 2024-év elején már csak 41100 fő. Ez majdnem tíz százalékos csökkenés az elmúlt öt évben. A környező települések némelyikén meg új bölcsődét meg iskolát kellett építeni, mert annyi az új betelepülő, szóval világosan látszik, hogy sokan hagyták el a várost és költöztek annak vonzáskörzetébe. Nem is lehet ez véletlen, hiszen véleményünk szerint a városvezetés kevés olyan intézkedést villantott, melyeknek hatására mondjuk a fiatalok itt vetették volna meg a lábukat.

Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának elnöke jól fogalmazta meg a Jövő Újvárosért Egyesület podcastjében, hogy a jelenlegi városvezetés nem tesz semmi mást, mint a túlélésre játszik és semmilyen a jövőt fajsúlyosan érintő tervei, elképzelései nincsenek. Vagy ha vannak is, akkor eddig jól titkolta. Mert a szívvel építjük, a jövő városát építjük félmondatos, rozsdás pléhtáblákra odavetett kampányszagú félmondatok talán nem tekinthetőek releváns városvezetési koncepciónak. És az sem, hogy Pintér Tamás a múlt hetek egyik ingyenes önkormányzati újságból kilenc képen néz vissza az olvasóra. Ezeknél több kellene, de úgy látszik, csak ennyire futja.

A fent említett népességfogyásos ígéret csak egy a sok közül, ami nem teljesült, pedig volt rá közel öt évük, de még hozhatnánk számtalan példát az üresen maradt ígéretekből. Újak pedig egyelőre nincsenek. Maradnak a már említett rozsdás reklámtáblák, Pintér talán ezekről vigyorogva köszönti majd ismét a városlakókat a tavasz alkalmából, vagy a liftekből, esetleg a mozivászonról. Vagy a hetilapból, megfűszerezve még egy két Gyurcsánytól ismert lendületes csináljuk meg típusú félmondattal. Talán úgy gondolják, hogy az itt maradtaknak jó, meg elég lesz ez is, hozzá túros csusza, meg brügecsi bor, mint Fejes Endre Rozsdatemető című művében szereplő prolik legfőbb szükségleteinek alapkellékei. Ha ezzel választást lehet nyerni, akkor gratulálunk, de véleményünk szerint ez ide most már kevés lesz. Talán többre kellene tartani a város lakosságát, mert véleményünk szerint nem mindenki vak ám itt, látják a népek mi folyik városvezetés címén most ezen a településen.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Rangos díjat kapott a rektorhelyettes

0
Dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem intézményfejlesztési és általános rektorhelyettese április 25-én „MEFS Elek Ilona Emlékérem az egyetemi sport támogatásáért” díjat vehetett át...
DunaOnline

FREE
VIEW