KezdőlapoktatásNémet nyelvű honismereti csapatversenyt szervezett a Dózsa iskola

Német nyelvű honismereti csapatversenyt szervezett a Dózsa iskola

-

Március 25-én 15 csapat részvételével rendezték meg a Dózsa György Általános Iskola hagyományos Ki tud többet? című német honismereti csapatversenyét. Mint azt az oktatási intézmény részletezte, az alakulatok idén is két kategóriában versenyeztek – a vendégeket és a dózsásokat külön értékelte a zsűri. A vetélkedő témája évről-évre változik, most Johann Wolfgang von Goethe izgalmas életéből kellett a résztvevőknek felkészülni. A versenyzők számos feladat megoldása során adtak számot tudásukról: volt betűrejtvény, betűsaláta, keresztrejtvény, párosítás, igaz-hamis feladat, feleletválasztás és képfelismerés is.

Az intézményhez kapcsolódó hír még, hogy az Autizmus világnapja alkalmából plakátokat készítettek a 4.a és 4.c osztályos tanulók. A plakát apropója a világnap mellett a Csillagbusz Inklúziós Intervenciós Program projektje volt. A plakátokat az iskola aulájában állították ki. Csoportmunkában készült, figyelemfelhívó alkotások születtek.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW