KezdőlapKékfényCsalhatatlan Lili

Csalhatatlan Lili

-

Nassolnivalók csábító aromája sem tudta megtéveszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőkutyájának tévedhetetlen szimatát. Lili könnyedén kiszagolta a csemegék közé rejtett több mint négyezer doboz cigarettát egy belga autóban.

A pénzügyőrök a nagylaki határátkelőnél állítottak meg egy furgont, ami különböző élelmiszereket szállított. A plafonig pakolt rakteret Lili – a NAV Bevetési Igazgatóság cigarettakereső kutyája – alaposan körbeszaglászta, mit sem törődve a csemegékkel. A raktér hátsó falánál sorakozó legális áruk mögé összesen 4 530 doboz bolgár zárjegyes cigarettát rejtett a feketéző. Az egyenruhások a teljes árukészletet megvizsgálták, kiderült, hogy a sofőr a csempészcigaretta mellett körülbelül 90 liter alkoholterméket is megpróbált eljuttatni Belgiumba.

A 25 éves férfi feszengő mosollyal csak annyit mondott a járőröknek, hogy ez a próbálkozás most nem sikerült.

A járőrök a több mint tízmillió forint értékű dohányárut és alkoholt lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A fiatal elkövető többmillió forint bírságra is számíthat.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályázati lehetőség a diabétesszel foglalkozó civil szervezetek számára

0
Ismét pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek, a pályázatra a Nemzeti Kultruális Támogatáskezelő oldalán lehet jelentkezni. A pályázók legfeljebb 30  millió forint vissza...
DunaOnline

FREE
VIEW