KezdőlapKülönleges gazdasági övezetNégyszázötven millió támogatás Adonynak és Iváncsának

Négyszázötven millió támogatás Adonynak és Iváncsának

-

Április 10-én, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke Iváncsára, valamint Adonyba látogatott, ahol támogatási szerződést írt alá a települések polgármestereivel, Molnár Tiborral és Ronyecz Péterrel. A Fejér Vármegyei Közgyűlés Adonynak 200 millió, míg Iváncsának 250 millió forintos támogatást szavazott meg.

A vármegyei elnök elmondta, a 250 millió forintos támogatásnak köszönhetően az iváncsai lakosok javát szolgáló fejlesztéseket valósít meg a település. Így többek között a katolikus és református egyházi intézmények fejlesztése, a Vörösmarty utcai buszforduló és a Zrínyi utca közötti, valamint a Vörösmarty utca és Munkácsy utca közötti szakaszon csapadékvíz elvezetés és járdafelújítás, a Fő úton lévő orvosi rendelő és bölcsőde előtti területen szintén csapadékvíz elvezetés és térköves járda kiépítése, valamint az Arany János utcai óvodánál térkövezés, dolgozói helyiségek felújítása és bútorzatcsere valósul meg.

Fotó: DunaOnline.hu

Adony 200 millió forint fejlesztési támogatásban részesül. Ebből teljesül a Bocskai utca és Petőfi utca közötti terület vízelvezetése, felújítják a Táncsics Mihály, valamint a Mátyás király utcában lévő szolgálati lakásokat, illetve bővítik a Kossuth Lajos utcai Szociális Központot is.

Dr. Molnár Krisztián kiemelte, nem titkolt céljuk, hogy ennek a támogatásnak köszönhetően Adony költségvetése olyan szinten megerősödik, hogy a mintegy 200 millió forint – előzetesen tervezett – költségigénnyel, a helyi katolikus közösséggel, a Székesfehérvári Egyházmegyével és a Fejér Vármegyei Önkormányzattal összefogva a 300 esztendős – és sajnos életveszélyessé vált – Sarlós Boldogasszony templom teljes körű felújítása is megtörténhet.

Fotó: DunaOnline.hu
-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Kezdődnek a ballagások

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról adott hírt, hogy végzős kollégista diákjaikat április 23-án búcsúztatták el. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően zajlott. A rövid műsor...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW