KezdőlapKékfénySírköves csaló

Sírköves csaló

-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalemberrel szemben, aki sírkövek elkészítését vállalva több százezer forintot csalt ki a gyanútlan megrendelőktől.

A vádirat szerint a férfi 2023. februárjában az egyik közösségi oldalon hirdetést adott fel, melyben sírkövek elkészítését, tisztítását, felújítását vállalta.

A hirdetés alapján négy személy vette fel a kapcsolatot a férfival, és bízta őt meg sírkő elkészítésére, illetőleg ezzel kapcsolatos munkálatokra. A férfi a sértettektől 130.000-210.000,- Ft-ot kért a munkáért, azonban azt nem végezte el, a késedelmet különböző valótlan okokkal, betegséggel, műszaki hibával magyarázta.

A büntetlen előéletű férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, így az ügyészség arra tett indítványt, hogy vele szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és kötelezze őt az okozott károk megtérítésére.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályázati lehetőség a diabétesszel foglalkozó civil szervezetek számára

0
Ismét pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek, a pályázatra a Nemzeti Kultruális Támogatáskezelő oldalán lehet jelentkezni. A pályázók legfeljebb 30  millió forint vissza...
DunaOnline

FREE
VIEW