KezdőlapvéleményTáncolj Tomi! Búcsú buli

Táncolj Tomi! Búcsú buli

-

Idén május 17-én nyit ki az élményfürdő. Talán az olvasóknak is furcsa ebben valami, hiszen az előző években, de már a jelenlegi városvezetés idején ez nem így volt.

A nem kevés, sőt sok városi pénzből üzemeltetett önkormányzati média egyik felületéhez fordultunk, hogy még véletlenül se érhessen minket az a vád, hogy nem jól tudjuk a korábbi dátumokat, ezért a dunaujvaros.com archívumából mazsoláztuk ki az élményfürdő korábbi nyitási dátumait. A rajtások 2019. őszén kezdték meg a ciklusukat a városházán. 2020-ban július 15-én nyitott az élményfürdő a DO cikke szerint. 2021-ben ugyanezt a forrás alapul véve az találtuk, hogy az év június 15-én nyitott az Aquantis. 2022-ben június 2-án volt a nyitás, de csak részlegesen. 2023-ban a nyitás dátuma június 16-ra esett. Idén pedig csodák csodája a céldátum május 17.

Véleményünk szerint a csodák csodája szófordulat ez esetben a választási kampány szinonimája, mi azt gondoljuk, hogy ez is egy kis behízelgés a választóknak, meg fényes csillag a rajtások zászlajára, hogy ők milyen jó fejek, már májusban kinyitják az Élményt. Ősszel, télen, tavasszal nagyjából semmi ezen a téren, de ez a két-három hét, ez igen, ez már valami.

Alig száradunk meg a fürdésből máris mehetünk a Parázs Varázsra sütögetni és nem olcsó koncerteket hallgatni, hiszen az a rendezvény is csodák csodája közel negyed évvel előbb tartatik meg, mint a rajtás városvezetés korábbi gyakorlata volt. Ugyanis Pintérék a korábbi városvezetés alatt már hagyományosnak mondható május végi grillfesztivált eltolták augusztus 20-ra és el is vitték régi helyszínéről.

Idén természetesen másképp lesz, véleményünk szerint a valódi indok megint csak az, hogy itt a kampány adni kell. Fürdés után „ünnepelünk, mulatunk, evés-ivás…jók a pogramok, minden jó, csak sok … van”, hogy klasszikust idézzünk.

Szerencsére augusztus 20-át és az adventi forgatagot nem tudják benyomni a júniusi választások elé. Bár, ha minden igaz a Sugárút Fesztivál is előbb lesz, mint a korábbi kettő volt, de hát ezen már nem is csodálkozunk.

Viszont abban reménykedünk, hogy Charlie a Parázs Varázson elénekli majd örökbecsű slágerét és vélhetően sokan éneklik majd vele, hogy „Nézz, nézz az ég felé/Lehet, hogy még látod éppen, ahogyan a gépem egy felhőn száll”. És biztosan lesz, aki eközben arra gondol majd, hogy táncolj Tomi, búcsú buli.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW