KezdőlapKözéletDurva visszaélések a dunaújvárosi Piacon

Durva visszaélések a dunaújvárosi Piacon

-

Farkas József azzal kereste fel szerkesztőségünket, hogy családjának megélhetését veszélyezteti a dunaújvárosi piacot üzemeltető cég egyik alkalmazottja. 

Az üggyel kapcsolatban április 12-én a következő kérdést küldtük a DVG Zrt. Elnök-vezérigazgatójának, Bencsik Istvánnak: „A DVG Zrt. alkalmazásában álló konkrét munkatárs tevékenységével kapcsolatban érkezett-e a cégükhöz bármilyen bejelentés, panasz vagy kérelem az árusok részéről?” Kérdésünkre érkezett válasz: Általánosságban arról tudom tájékoztatni, hogy a dunaújvárosi piac, illetve vásár működésével, illetve a DVG Zrt. által ezen körben nyújtott szolgáltatással kapcsolatosan semmiféle bejelentés, panasz, illetve kérelem nem érkezett. 

Farkas József szerint, a szerződését a mai napig csak szóban mondták fel, de már hónapok óta mások használják a szerződésben rögzített helyét. A szerződés tartama szerint csak írásban mondható fel 60 napos határidővel. Nem fizetés esetén lehet azonnali hatállyal felmondani, de nyilván ott is a hivatalos felszólítás után, írásban lehet megtenni. Véleményünk szerint, egy esetleges jogvitában a DVG Zrt. köteles bizonyítani a szabályszerű felmondást, és annak postai dokumentációját. Ez esetben még az is előfordulhat, hogy jelenleg is két szerződés van ugyanarra a helyre érvényben. 

Az ügy pikantériája, hogy információink szerint, az ügyben érintett személy Mezei Zsolt alpolgármester nevével fémjelzett dunaújvárosi Demokratikus Koalíció (DK) lelkes aktivistája, vagy tagja. 

FRISSÍTÉS 2024.05.08. 15:20

DVG ZRT. közleménye:

KÖZLEMÉNY

❌ Sajnálattal értesültünk róla, hogy a dunaújvárosi Fidesz „hírportálja” választási sárdobálásának célpontja ezúttal a DVG Zrt. és az általa üzemeltetett piac lett.

❌ A Dunaonline-nak nyilatkozó Farkas József úrral a DVG Zrt.-nek nincs és soha nem is volt szerződése, tehát a szerződésről és annak felmondásáról szóló állításai (is) minden alapot nélkülöznek. Nem véletlen, hogy a Dunaonline által közölt „irat”-on az adatok ki vannak takarva, hiszen ellenkező esetben rögtön kiderülne, hogy a Dunaonline állításai, sugalmai alaptalan rágalmak, hiszen Farkas József név nem szerepelhet a szerződésen.

❌ Cégünk természetesen megteszi a szükséges jogi lépéseket, és ezúton is megkérjük a dunaújvárosi Fideszt és médiáját, hogy tartózkodjon a további valótlan állítások közlésétől.

FRISSÍTÉS 2024.05.08. 15:40

Farkas József a következő közleményt küldte szerkesztőségünknek:

Tisztelt DVG Zrt. A fenti közleményükre reagálva közlöm, hogy az önökkel kötött szerződésem valóban a feleségem, Panci Izabella nevén van. Mivel családi vállalkozásunk van, illetve őstermelők vagyunk , igy ez bevett szokás, hogy egyikünk nevére szól a szerződés.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW