Kékfény

Letartóztatásban a kerékpárt és rollert eltulajdonító férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy elektromos rollert és egy kerékpárt tulajdonított el az egyik székesfehérvári társasházból közel 1.000.000,- Ft értékben.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2024. május 14-én délelőtt, az egyik társasház bejárati ajtaját hamis vagy lopott kulccsal kinyitotta, majd az alagsorból eltulajdonított egy 400.000,- Ft értékű elektromos rollert, valamint egy 450.000,- Ft értékű kerékpárt. A gyanúsított az a magához vett kerékpárral kitámasztotta a társasház ajtaját, majd visszament a rollerért, azt  a vállára téve a kerékpárral távozott a helyszínről.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, a cselekményt különös visszaesőként, egy másik bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próba ideje alatt, annak dacára követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll. Alaposan feltehető továbbá, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés fellebbezés hiányában végleges.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW