Kékfény

Illegális Dacia Club

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

A NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai júliusban tartott helyszíni razzia során számolták fel azt az illegális autószerelő műhelyt, ahol több tucat hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközzel és illegális szoftverrel dolgozott a tetten ért autószerelő. A NAV nyomozói a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének szakértőjével és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pénzügyőr tisztjelölt hallgatóival megerősítve jártak el a helyszínen.

A kényszerintézkedéssel érintett személy az egyik internetes közösségi oldal, Dacia tematikájú csoportjában nyíltan hirdette bűnös tevékenységét. Az illegális autószerelő műhely megtalálásában a NAV Bűnügyi Információ-technológiai és Adatmentő Főosztály munkatársai nyújtottak segítséget a közösségi oldalon talált profil alapján. Az elkövető nem rendelkezett autószerelői végzettséggel, tevékenységét teljesen feketén végezte.  

A kutatáskor a fináncok különféle informatikai és diagnosztikai eszközöket, valamint szoftver telepítőkészleteket foglaltak le. Az eseti szaktanácsadó megállapítása alapján a becsült vagyoni hátrány összege közel 20 millió forintot tesz ki. A hatóság által lefoglalt termékek jelentős vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért a tetten ért autószerelőt a pénzügyi nyomozók a felmerülő szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése vétség miatt hallgatják ki.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW