Kékfény

Kirabolta a sértettet két férfi Ercsiben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak letartóztatását, aki ismeretlen társával kirabolt egy férfit Ercsiben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított és ismeretlen társa 2024. július 31-én hajnalban a vasútállomásra munkába induló sértettet az egyik útkereszteződésnél megállította és a gyanúsított pénzt kért tőle. A sértett jelezte, hogy nincs nála pénz, majd tovább haladt a vasútállomás irányába. Ekkor a gyanúsított a férfi után eredt, majd amikor utolérte, ököllel megütötte a jobb szeme környékét, amelynek hatására a sértett a földre esett. Ezt követően a gyanúsított ismét megütötte a férfi arcát, amely miatt a szemöldöke feldagadt és vérezni kezdett. A gyanúsított társa a földön fekvő férfi száját befogta, eközben a gyanúsított erőszakkal lerántotta a férfi felsőtestén keresztbe vetett táskát, illetve a kezén lévő karórát. A sértett a két ütés hatására elszédült, így a dolgok megtartása érdekében védekezést nem tudott kifejteni.

A férfi és társa a sértettől elvette a táskáját, a pénztárcáját a benne lévő okmányokkal, továbbá egy darab karórát, két tollat, egy telefontöltőt, egy 10,- Ft-os érmét, egy 5,- eurocentes érmét, illetve 5.000,- Ft-ot.

A gyanúsított vonatkozásában alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárást megnehezítené, az ismeretlen társának felderítését megakadályozná, a sértett jogellenes befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené, illetve megszökne, elrejtőzne.

A bíróság az ügyészi indítvány alapján elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW