Közélet

Ezerkétszáz új hallgatóval kezdi a tanévet az egyetem

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Dunaújvárosi Egyetem Gólyatáborának második napján rendezték meg egyetemünk tanévnyitó rendezvényét, augusztus 30-án. Mint arról felsőoktatási intézményünk beszámolt, az eseményen részt vett többek közt Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke; Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora; Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő; Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke; Benkó Marcell, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány főigazgatója, kuratóriumi tagja.

Az ünnepi műsor keretében a Móricz iskola kórusának előadását hallhatták a jelenlévők Sarokné Varga Anna vezénylésével. Dr. András István rektor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az új tanévet kiemelkedő létszámú hallgatóval kezdi meg az egyetem. A felvételi eljárás során több, mint 1200 hallgató nyert felvételt intézményünkbe, így a szeptemberben kezdő hallgatókkal együtt már közel 3500 diák tanul az egyetemünkön. Kiemelte, hogy az általános felvételi eljárásban a tavalyi évhez képest markánsan emelkedtek a ponthatárok az államilag támogatott képzések esetében. Egyre több fiatal szeretne a DUE hallgatója lenni, itt diplomát szerezni.

A rektori köszöntést követően az elsőévesek letették a fogadalmukat. Az eskütételt követően Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a hallgatókat. Kiemelte, hogy a következő években a DUE minden segítséget meg fog adni hallgatói számára, hogy sikeresen abszolválják tanulmányaikat. Beszédében hangsúlyozta, hogy kiemelkedően eredményes és harmonikus az egyetem és a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány közötti együttműködés, a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikuma pedig az egyetemmel párhuzamosan kiváló eredményeket ért el beiskolázás során, a DUE-re évről évre egyre jobb képességű diákok nyernek felvételt.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW