Kékfény

Rendszeresen megalázta, fenyegette, kényszerítette házastársát egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt kényszerítéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt azzal a férfival szemben, aki házastársát rendszeresen méltóságát sértő, megalázó módon szidalmazta, életveszélyesen fenyegette, kényszerítette, továbbá bántalmazta.

A vádirat szerint a férfi 2023. decembere és 2024. márciusa között feleségét, akivel 48 éve él házassági életközösségben, folyamatosan, gyakran ittasan, megalázó módon becsmérelte, vele agresszív magatartást tanúsított, életveszélyesen fenyegette.

A férfi 2024. március 12-én lakásukban azzal fenyegette a sértettet, hogy beleveri a fejét az asztalba, majd egy 20 cm pengehosszúságú kést tartott a nyakához megölésével fenyegetve. Az asszony feljelentést tett a rendőrségen, azonban a nyomozás elrendeléséről szóló értesítést nem merte megmutatni a vádlottnak.

A férfi 2024. március 21-én szidalmazta a nőt, kiabált vele, hogy adja oda a rendőrségi értesítést, majd felkapott egy kalapácsot és azzal fenyegette az asszonyt, hogy szétveri a fejét, ha nem adja oda a levelet. Ezt követően a nőt fojtogatta, rángatta, az ágyra lökte, leszorította, onnan nem engedte felkelni. Azzal fenyegette az asszonyt, hogy nem engedi el, amíg nem adja oda a levelet, a telefont pedig kirántotta a kezéből. A sértettnek sikerült kiszabadulni a férfi fogásából, azonban a vádlott visszahúzta és azt ordította, hogy megöli. A férfi végül elengedte a nőt, aki a rendőrségre indult, azonban eközben a férfi a ház felgyújtásával fenyegette.

Az ügyészség a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást indítványozott.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW