oktatás

Birtokba vették új otthonukat a DUE fiókák

A Dunaújvárosi Egyetem Családbarát Szolgáltató néven munkahelyi bölcsődét üzemeltet 2014 óta a 37-es kollégium földszintjén. Ez év nyarán teljeskörű felújításon esett át a bölcsőde. Az ünnepélyes átadásra szeptember 12-én került sor. Az eseményen részt vett a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány részéről Süli János elnök, a Dunaújvárosi Egyetem részéről Dr. András István rektor, valamint Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő és Móger-Sánta Emőke, a Családbarát Szolgáltató vezetője.

Süli János kiemelte, hogy a bölcsőde felújítása a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány által a Dunaújvárosi Egyetem számára biztosított támogatás alapján valósulhatott meg 100 millió Ft értékben. A teljes felújítás egy hónap alatt került lebonyolításra, annak érdekében, hogy bölcsődei ellátást a lehető legkisebb mértékben akadályozza a kivitelező.

Dr. András István hangsúlyozta, hogy a felújítási munkálatok magukba foglalták a padló- és falburkolatok, szaniterek, belső ajtók, bútorok és világítótestek cseréjét, valamint a konyha, öltöző, irodahelyiség és csoportszobák felszereléseit is. A bölcsőde új arculatot kapott, a tornaterem pedig új funkciókkal bővült, melyek hozzájárulnak a gyermekek egészséges mozgásfejlesztéséhez és finommotoros, koordinációs fejlődésükhöz is.

Dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője elmondta, nagy örömére szolgál, hogy az egyetem nem csak a középiskolások és felnőttek továbbképzésével foglalkozik, hanem az egészen pici, bölcsődés korúaknak a nevelését is támogatja. Az egyetem nem csak beszél arról, hogy Családbarát intézmény, hanem tesz is érte. Ennek ékes példája, hogy a bölcsőde az egyetemen dolgozó kollégák és az itt tanuló hallgatók mindennapjait is megkönnyíti azáltal, hogy gyermekeik egy szép intézményben, magas színvonalú nevelésben részesülnek.

Két csoportban 7-7, így összesen 14 gyermeket gondoznak, 5 fő kisgyermeknevelő segítségével. A bölcsődei szolgáltatást igénybe vehetik az intézmény munkavállalóinak és hallgatóinak gyermekei, de van annyi szabad kapacitás, hogy külsős, elsősorban kistérségi lakosok számára is elérhető.

Móger-Sánta Emőke, a Családbarát Szolgáltató vezetője megköszönte, hogy az intézményük teljeskörű felújításon esett át. Ez mind a gyerekeknek, mind pedig a dolgozóknak sokat jelent, hogy egy ilyen szép környezetben tölthetik mindennapjaikat.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW