Közélet

Szépkorúakat köszöntött az önkormányzat

A közelmúltban több olyan dunaújvárosi polgárt köszöntött az önkormányzat, akik betöltötték a 90. életévüket. Az önkormányzati bejegyzések alapján, a szépkorúak táborát erősíti immár Siposné Jánvári Irén. Irénke néni Döge községben született 1934-ben; tanulmányait Kisvárdán végezte, az Állami Óvónőképzőben. Beosztott óvónőként kezdte Rácalmáson, majd a kérésére áthelyezték az akkor még Sztálinvárosba, a 8-as számú óvodába. Itt már vezető óvónő volt és negyven évet dolgozott a pályán.

A dunapenteli Szloboda Lajos is a 90. születésnapját ünnepelhette idén. Lajos bácsi 1957-ben testnevelő tanárként végzett , és Dunaföldváron kezdte el pályáját. 1960-ban érkezett a Szórád Márton Általános Iskolába, ahol ő maga is végzett. Mintegy 25 éven át atlétikaedző is volt a Kohász SE-nél. 1971-től a Bánki Donát Szakközépiskolában tanított, és 24 év után itt is fejezte be pedagógusi pályáját.

Jászberényben született a szépkorba lépett Mészáros Istvánné, aki 1966-ban költözött városunkba, s azóta is itt él. Mária néni az óragyárban dolgozott hosszú éveken át, és onnan is ment nyugdíjba.

90 esztendős lett Teleki Károlyné is. Veronika néni 1934-ben Nyírjákón született, és az 1950-es évek elején került Dunaújvárosba: az akkor már itt dolgozó bátyját jött csak meglátogatni, ám testvére jóbarátjában a szerelmet is megtalálta, így ideköltözött. Első gyermekük születése után az Arany Csillagban ajánlottak neki mosogatói állást, amit el is fogadott. Idővel levizsgázott és betanított szakácsként harminc éven át dolgozott itt, egészen a nyugdíjazásáig. Egy hetet bírt nyugdíjasként, mert a Halászcsárda hív
ására másnap munkába állt, és további 20 évet dolgozott szakácsként.

1962-ben érkezett városunkba Sümegi Lajos. A Dunai Vasműben dolgozott, mint mozdonyvezető. Mindig is mozgalmas életet élt, mára öt unoka büszke nagypapája.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW