oktatás

Korcsolya- és jégkorong oktatás is lesz a Dunaújvárosi Egyetemen 

Szeptember 16-án együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem és az ANGELS Női Jégkorong Sportegyesület.

Az együttműködési megállapodás aláírási ünnepségén a DUE részéről Dr. András István rektor volt jelen, az ANGELS Női Jégkorong Sportegyesületet Kováts András elnök képviselte.

Dr. Anrdás István kiemelte, a DUE számára mindig is kiemelten fontos volt a sportolók felsőfokú tanulmányainak támogatása, ezért számos ösztöndíjat tart fenn az egyetem a sportoló hallgatóinak. Mindemellett a magyar sportolóknak többletpontok állapíthatók meg a felvételi jelentkezés során, valamint kollégiumi elhelyezésre és kedvezményes tanrend kérvényezésére is van lehetőség. Az együttműködésnek köszönhetően a DUE új testnevelési órákat rögzít a mintatantervekbe, mint például a korcsolyaoktatás, valamint a jégkorong képzés. 

Az ANGELS Női Jégkorong Sportegyesület ösztönzi a sportolói továbbtanulását a Dunaújvárosi Egyetemen, valamint a DUE hallgatói és oktatói számára szabadkorcsolya és görkorcsolya lehetőséget biztosít. A 2000-ben alakult dunaújvárosi ANGELS Női Jégkorong Sportegyesület a felnőtt bajnokságokban való szereplés mellett utánpótlás neveléssel is foglalkozik az inline-hoki és jégkorong sportágak területén.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW