Közélet

Elindult az M8 gyorsforgalmi út Dunavecse és Kecskemét közti szakaszának környezeti hatásvizsgálata

Elindult a régóta várt környezeti hatásvizsgálat az M8 (távlati M200) gyorsforgalmi út Dunavecse és az M5 autópálya (Kecskemét) közötti szakaszára. A 51 kilométeres szakasz megvalósítása nemcsak a régió közlekedésére, hanem annak környezetére is jelentős hatással lehet, ezért kiemelt figyelmet kap a projekt ezen fázisa.

Az út tervezését számos vita előzte meg, különböző nyomvonal változatokat mérlegeltek. Végül a III. és a III./A változat bizonyult a legmegfelelőbbnek. Mindkét változat hossza körülbelül 51 kilométer, és szinte azonos településeket érint.

Az érintett települések listája jelentős, és a lakosság érdeklődve várja, hogyan alakul az építkezés. A települések közé tartozik Apostag, Dunavecse, Újsolt, Szabadszállás, Kunszentmiklós, Kunadacs, Kunbaracs, Kerekegyháza, Lajosmizse és Kecskemét.

A környezeti hatásvizsgálat kiemelt szerepet játszik abban, hogy a projekt megfeleljen a szigorú környezetvédelmi előírásoknak, valamint figyelembe vegye a térség lakosságának és természeti értékeinek érdekeit. Az M8 ezen szakasza jelentős közlekedési fejlesztés lesz, amely a térség gazdasági fellendülését is segítheti, miközben közvetlenebb összeköttetést biztosít a Dunántúl és az Alföld között.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW