Kékfény

Börtönben követett el újabb bűncselekményt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki jogerős szabadságvesztés büntetése alatt verte meg két zárkatársát.

A vád szerint a 31 éves elkövető testi sértés miatt ült börtönben, amikor 2021. február 27-én minden előzmény nélkül az ágyon fekvő cellatársára támadt. A férfi többször ököllel megütötte a sértettet, akinek a bántalmazás következtében több nyolc napon belüli sérülése mellett orrcsonttörése keletkezett, és a bal szemürege is eltörött. Miután a férfit új zárkába helyezték, 2021. augusztus 16-án ismét egyik társára támadt különösebb indok nélkül, akit torkánál megragadott, ököllel állon ütötte, majd a földre került társát fejbe is rúgta. A sértett állcsontja a bántalmazás következtében eltörött, melyet műtéti úton kellett helyreállítani. A férfit mindkét alkalommal cellatársai fogták le, hogy megakadályozzák további bántalmazó magatartását. A férfi jogerős szabadságvesztés büntetésének letöltésekor a börtönből nem szabadulhatott, az intézeten belüli bántalmazások miatt letartóztatásba került. Az ügyészség az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben vádat emelt, és végrehajtandó fegyházbüntetés mellett közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a letartóztatása fenntartására tett indítványt.

Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség arra az esetre, ha a terhelt beismeri tetteit, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a vádban mértékes indítványt tett.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW