KezdőlapKözéletAz ápolókat köszöntötte a kórház vezetése

Az ápolókat köszöntötte a kórház vezetése

-

Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója alkalmából. Kossuth Zsuzsanna, hazánk első országos főápolónője az 1848-as szabadságharcban segítette a hadi sebesültek ellátását, egyúttal Magyarországon az ápolóképzés egyik legkiemelkedőbb alakja is volt.

A Szent Pantaleon Kórház arról számolt be, hogy a két Fejér megyei kórház, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület minden évben együtt ünnepel ilyenkor, tudományos ülés keretében tisztelegnek az egészségügyi szakdolgozók Kossuth Zsuzsanna emléke előtt. Sajnos az idei közös rendezvényt nem tartották meg a járványügyi helyzet miatt. A dunaújvárosi intézmény Minőségi Ápolásért Alapítványa a Magyar Ápolók Napja és az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából díjat hozott létre, „Minőségi Szakdolgozó” címmel. A pandémia miatt idén egy későbbi időpontban adják át ezt az elismerést. A Szent Pantaleon Kórház vezetése, dr. Mészáros Lajos főigazgató-főorvos és Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató ezúton is köszönti a kórház ápolóit, egészségügyi dolgozóit, megköszönve a mindennapokban nyújtott áldozatos munkájukat, különösen e nehéz helyzetben, a járvány idején tanúsított lelkiismeretes helytállásukat.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Véradásra várják az önkénteseket

0
Véradást tartanak április 30-án 8 és 10 óra között a rendelőintézetben lévő transzfúziós osztályon, majd május 1-jén 9:30 és 14 óra között a Kultik...

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW