KezdőlapKözéletNyelvi szintfelmérőt írtak a hatodikosok és a nyolcadikosok

Nyelvi szintfelmérőt írtak a hatodikosok és a nyolcadikosok

-

Idegen nyelvi szintfelmérőt tartottak május 19-én, szerdán országszerte az általános iskolák hatodik és nyolcadik évfolyamos diákjai számára.

Az Oktatási Hivatal azt írta, immáron hatodik alkalommal mérik az első idegen nyelvként angolt vagy németet tanuló diákok idegen nyelvi tudását. A mérés azt vizsgálja, hogy a tanulók nyelvtudása az első tanult idegen nyelvből megfelel-e a tantervi követelményekben a KER (Közös Európai Referenciakeret) szerint előírt szinteknek. A feladatsorok két részből álltak (hallott és olvasott szöveg értése), és kitöltésükre 2×30 perc állt rendelkezésre. A 6. évfolyamon angol nyelvből mintegy 67 400, német nyelvből több mint 21 000, a 8. évfolyamon angol nyelvből mintegy 71 000, német nyelvből közel 23 600 tanuló vesz részt a mérésben. A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában öt osztály volt érintett a felmérésben. Árvai Gyöngyi igazgatóhelyettes elmondta, a gyerekek és a pedagógusok is készültek rá, náluk külön kompetencia óra is van, ahol a vizsgafeladatokat oldanak meg. A feladatlapokat az iskolák pedagógusai helyben javítják. Az elvégzett vizsgálatok tanulói és intézményi adatait az iskoláknak (idegen nyelvenként és évfolyamonként) június 11-ig kell közzétenniük honlapjukon, illetve megszokott kommunikációs csatornájukon, valamint elküldeniük az Oktatási Hivatalnak is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Vádemelés az autós ámokfutóval szemben

0
A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki közel 10 km-en át menekült az őt üldöző rendőrök elől. A vádirat szerint...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW