KezdőlapKözéletVezetéstechnikai versenyt szervezett a Hankook

Vezetéstechnikai versenyt szervezett a Hankook

-

Immár kilencedik alkalommal értek célba az „5 tengelyen – biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny résztvevői, akik ismét a Hankook legújabb fejlesztésű abroncsain mérték össze tudásukat.

Idén 350 hivatásos sofőr nevezett a versenyre, a döntőbe 10 versenyző jutott tovább- erről számolt be az abroncsgyártó vállalat közleményében. Mint írják, a tavalyi rendhagyó online verseny után idén ismét valódi terepen mérhették össze tudásukat az „5 tengelyen – biztos kézzel!” országos közlekedésbiztonsági tehergépjármű-vezetői verseny döntősei. Voltak közöttük már rutinos, visszatérő versenyzők is, de új, fiatal tehetségek is a volán mögé ültek, amely bizonyítja, hogy a verseny már elérte egyik célját, hogy a szakma presztízsének növelésével elősegítse a gépjármű-vezető hiány orvoslását. A lelkesedésen és felkészültségen kívül még egy dolog közös volt a versenyzőkben: a kihívásokat az esemény egyik hivatalos főtámogatója, a Hankook Tire Budapest Kft. által biztosított abroncsokon teljesítették. A Hankook fejlesztéseinek fókuszában az innováció mellett a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése áll. Ahogyan Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország kommunikációs vezetője a verseny kapcsán elmondta, „A sofőrök tapasztalata és rutinja sokat segíthet a váratlan forgalmi helyzetek megoldásában, ugyanakkor azt gondolják, hogy a biztonságos közlekedés és a hatékony áruszállítás elengedhetetlen feltétele a szakszerűen szervizelt járműpark és a korszerű, minden követelménynek megfelelő abroncsok is. Egy hivatásos gépjárművezető akár több száz kilométert vezet egyetlen nap alatt, gyakran igen mostoha körülmények között. Az áruszállításnak pedig időjárástól függetlenül folyamatosnak kell lennie.”

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW