KezdőlapKözéletTámogatást kaptak a megyei tűzoltó szervezetek

Támogatást kaptak a megyei tűzoltó szervezetek

-

Országos szinten pénzbeli támogatásban 503, míg természetbeni támogatásban 438 önkéntes tűzoltó egyesület részesült a 2021-es évben- erről számolt be a Fejér Megyei Katasztrófavédelem.

Az önkormányzati tűzoltóságok közül a hazánkban működő 60 szervezet kapott szintén pénz- és természetbeni támogatást. A Fejér megyei tűzoltó szervezetek éltek a lehetőséggel és eredményesen pályáztak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2021-es közös pályázatán. Megyénkben 25 önkéntes tűzoltó egyesület összesen 21 298 476 forint értékben pályázott eredményesen, ezen felül további 8 Fejér megyei önkéntes mentőszervezet további közel 3 millió forint értékű támogatásban részesült. A megyénkben működő 4 önkormányzati tűzoltóság pedig összesen 14 722 466 forint értékű felszereléssel gyarapodott. A pályázati lehetőségek kiterjedtek a tűzoltáshoz és műszaki mentéshez szükséges eszközök, védőfelszerelések beszerzésére és a működési költségek finanszírozására is, valamint továbbképzési lehetőséget lehetett a támogatás keretein belül elnyerni. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a tűzoltó szervezetek képviselői vehették át felszereléseiket december 17-én Székesfehérváron. Az ünnepélyes átadáson Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megye katasztrófavédelmi igazgatója köszöntötte a tűzoltókat. Beszédében hangsúlyozta, hogy hazánk tűzvédelméhez elengedhetetlenek a jól felszerelt egyesületek. A köszöntő után megtörtént az eszközök átadása, ennek eredményeként javultak az önkormányzati- és önkéntes tűzoltók munkabiztonsági körülményei, továbbá beavatkozásaik hatékonysága. A támogatott szervezetek között van többek között városunkból és környékéről a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Baracs Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Véradásra várják az önkénteseket

0
Véradást tartanak április 30-án 8 és 10 óra között a rendelőintézetben lévő transzfúziós osztályon, majd május 1-jén 9:30 és 14 óra között a Kultik...

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW