Gasztro

Lomo Saltado

A perui nép gazdag marhahús egytál étele, amely némi kínai hatást is magában hordoz. Harmonikus, gazdag és laktató ebéd, vacsora.

Hozzávalók:

0,5 kg csíkokra vágott marhahús,

1 teáskanál római kömény,

1 teáskanál bors,

szükség szerint étolaj a burgonyához, marhahúshoz,

0,25 kg sült hasábburgonya.

0,5 dl olívaolaj a zöldségekhez,

1 evőkanál só,

2 gerezd apróra vágott fokhagyma,

1 fej csíkokra vágott vöröshagyma,

1 db csíkokra vágott paradicsom,

1 db csíkokra vágott kaliforniai paprika,

3 dl marhahús alaplé,

2 teáskanál szójaszósz, vagy Worcester szósz, ha valaki azt szereti jobban,

2 teáskanál vörösbor ecet,

2 evőkanál apróra vágott korianderzöld, vagy petrezselyem.

1 félbe vágott lime.

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott marhahúst szárazon fűszerezzük be a borssal, római köménnyel és tegyük félre pihenni. Sót ne szórjunk rá, mert megkeményedhet, hiszen a só „kiszívja” a vizet belőle.

2. Amíg a fűszerezett marhahús pihen és pácolódik, addig süssük ki a hasábburgonyát.

3. A burgonya olajában süssük ki a marhahúst, egészen addig, amíg az ízlésünknek megfelelően puha lesz.

4. Egy tiszta és kellően nagy méretű serpenyőben pirítsuk a vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, kaliforniai paprikát, sózzuk meg. Ez pár perc legyen csupán, éppen csak addig, amíg a paprika kezd megpuhulni.

5. Öntsük rá a hús alaplét, a szószt és az ecetet, tegyük bele a sült marhahúst. Főzzük további 10 percig, óvatos keveréssel.

6. Végül tegyük bele a hasábburgonyát, a koriander, petrezselyem felét és óvatosan forgassuk össze.

Rizzsel és a maradék korianderrel, petrezselyemmel és a limemal tálaljuk.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW