Texas barbecue fűszerkeverékek
A barbecue sok mindentől függ. Függ a hústól, a sütőtől, a füstölőfától, a sütés hőmérsékletétől, idejétől, a sütés-csomagolás-hőntartás összhangjáról és a fűszerezéstől. Elsőként néhány un. szárazpácot, rub-ot mutatunk be. A szárazpácot a nyers húsra kell szórni és óvatosan bedörzsölni, lehetőleg órákkal, vagy akár egy éjszakával a sütés előtt.
Sertés szárazpác.
1 csésze barna cukor,
1 csésze fűszerpaprika por,
1/2 csésze fokhagyma granulátum,
1/2 csésze só,
2 evőkanál paprika pehely,
2 evőkanál vöröshagyma por,
3 evőkanál chili por,
1 evőkanál őrölt kömény,
1 evőkanál tört bors,
1 evőkanál mustár, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.
Old West szárazpác:
1/2 csésze fűszerpaprika por,
2 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál barna cukor,
3 evőkanál só,
2 evőkanál fokhagyma por,
1 evőkanál tört bors,
1 evőkanál vöröshagyma por,
1 evőkanál mustár, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.
Édes-füstös szárazpác:
¼ csésze só,
¼ csésze barna cukor,
4 evőkanál füstölt piros paprika por,
2 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál fokhagyma por,
2 evőkanál tört bors,
1 evőkanál őrölt kömény,
1 evőkanál őrölt gyömbér,
1 evőkanál mustár, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.
Texas szárazpác:
1/2 csésze só,
¼ csésze chili por,
¼ csésze fokhagyma por,
¼ csésze vöröshagyma por,
¼ csésze tört bors,
2 evőkanál fűszerpaprika por,
1 evőkanál étolaj, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.
Tehenészlány szárazpác:
3 evőkanál fokhagyma granulátum,
2 evőkanál só,
2 evőkanál barna cukor,
2 evőkanál tört bors,
½ teáskanál oregánó,
½ teáskanál őrölt kömény,
½ teáskanál fűszerpaprika por,
1 evőkanál étolaj, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.
Barbecue szárazpác:
1/3 csésze barna cukor,
5 evőkanál só,
4 evőkanál fokhagyma por,
6 evőkanál chili por,
2 evőkanál tört bors,
1 evőkanál őrölt kömény,
2 evőkanál Texas szárazpác,
1 evőkanál étolaj, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.