Egészséges ételekről volt előadás az egyetem munkahelyi bölcsődéjében
November 25-én délután folytatódott a Dunaújvárosi Egyetem DUFiókák munkahelyi bölcsődéjének előadássorozata- erről számolt be felsőoktatási intézményünk a honlapján. Mint írják, lassan hagyománnyá válik, hogy a Dunaújvárosi Egyetem, mint kedvezményezett és a Tempus Közalapítvány, mint támogató részéről aláírt Támogatói Okirat alapján a Munkahelyi Bölcsőde programokat szervez. Így került sor előző hét pénteken is a Család Barát Magyarország támogatásával egy újabb előadásra a Kerpely Antal 35-ös kollégium konferenciatermében. A mostani esemény meghívott előadója Szepesi Dóra életmód tanácsadó és –terapeuta volt. A programot Móger-Sánta Emőke, a Dunaújvárosi Egyetem Családbarát Szolgáltató vezetője nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy nagyon várta már ezt a témájú előadást, hiszen maga is odafigyel gyermekei étkeztetésére és úgy gondolja, hogy nagyon fontos az egészséges táplálkozás, főleg kisgyermekeink tekintetében. Éppen ezért ajánlotta a résztvevőknek Horváth Éva és Szepesi Dóra: „Boldog szülő, boldog gyermek” című könyvét hiszen ez a kötet minden olyan egészséges ételt tartalmaz évszakokra lebontva, amire szüksége van egy kisgyermeknek. Ezek után Szepesi Dóra tartotta meg interaktív előadását. A terembe előre bekészített, egy úgynevezett kóstoló asztalt is, amire olyan ételek kerültek, amelyek könnyen beszerezhetőek, vagy nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Ezek mind olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak magukban, amelyek elkerülhetetlenek egy egészséges kisgyermek fejlődéséhez. A jó hangulatú délután kötetlen beszélgetéssel ért véget. Az érdeklődők a külön feltett kérdéseikre is választ kaphattak, melyek már nem csak a bölcsődés korosztályra vonatkoztak, hanem óvodás, kisiskolás, kis-illetve nagy kamaszokra is egyaránt.