Fejér Termék: már nevezhetnek az őstermelők, kézművesek, iparosok

A „Hagyomány – Érték – Minőség” jegyében a Fejér vármegyében előállított kézműves termékek és minőségi alapanyagból készített élelmiszerek körében hirdet pályázatot a Fejér Vármegyei Önkormányzat.
A Fejér Termék program most aktuális pályázatának beadási határideje 2026. február 28. Mint azt a vármegyei önkormányzat részletezi, a programmal az a céljuk, hogy felkutassák és bemutassák szélesebb körben is azokat a Fejér vármegyei őstermelőket, vállalkozókat, akik elődeink, hagyományaink alapján készítik termékeit, legyen az feldolgozott élelmiszer vagy éppen kézműves termék. Az adott év legjobbjait mindig a Vármegyenapon díjazzák, illetve ekkor szerveznek hozzá vásárt is.
Idén a Fejér Termék Nagydíjat a feldolgozott élelmiszer termék kategóriában Biroczky Emőke tökmagolaja; a kézműves ipari termék kategóriában Budai Erika kézműves kerámiái kapták. Rajtuk kívül „Minősített Fejér Termék” címben részesült Eigner Katalin, málnaszörpje; Török Tibor, sajtos tallérja; Horváth János Koppány fürjtojása; Fekete Krisztina kerámiái és Pásztor Sarolta bőr utazótáskái.




