Közélet

Gyógyszerkiváltásban is segít a Pannon Polgárőrség

A kialakult járványügyi helyzet miatt nagyon sok cég és magánszemély nyújtott és nyújt segítő kezet.

Legyen az akár szájmaszkok varrása, mint ahogy azt tette például Tolnay Virág és csapata, akik az adományokból több mint kétezer maszkot varrtak elsősorban a dunaújvárosi kórház dolgozóinak, vagy éppen a Hankook Tire Magyarország Kft., amely a Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezet segítségkérésére soron kívül 121 darab nyári abroncsot adományozott a mentősöknek.

Beszámoltunk arról is, hogy a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány három darab ózongenerátort vásárolt és adományozott a dunaújvárosi mentőállomásnak, hogy ezzel fertőtleníthessék az esetkocsikat. A járványügyi helyzet kezdete óta folyamatos szolgálatot lát el a Pannon Polgárőrség, Varga Évával az élen- természetesen a megfelelő óvintézkedések betartásával és védőfelszerelésben. Telefonon fogadják a lakosság segítségkérését, és a megbízatásokat beosztva, sorra teljesítik a feladatokat. Sok esetben idős embereknek váltják ki a gyógyszereiket, vagy alapvető élelmiszerek bevásárlásában működnek közre. A kéréseket 17 és 20 óra között fogadják telefonon, a kérések teljesítését pedig 8 órától 16 óráig végzik mindennap.

Általában 2 napon belül tudják teljesíteni az újonnan beérkezett kéréseket. Teszik mindezt ingyen és bérmentve, a köz érdekéért, a rászoruló embertársak megsegítéséért. Mivel a polgárőrség önkéntes, civil szerveződés, éppen ezért nekik is jól jön a segítség. Nagyon köszönettel és hálával fogadták a közelmúltban egy magánszemély pénzügyi felajánlását, amelyet a polgárőri tevékenységük során felmerülő költségekre is tudnak fordítani.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW