KezdőlapDunaferrÚjra demonstrációt szervez a Dunaferr Vasas

Újra demonstrációt szervez a Dunaferr Vasas

-

Újra demonstrációt szervez a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség az Orosz Föderáció Nagykövetségénél „Gyere velünk a bérünkért” címmel, ezúttal október 14-re, olvashatjuk az érdekképviselet honlapján. A szakszervezet ugyanakkor október 16-ra Dunaújvárosban is tiltakozó akciót szervez.

Ahogy írtunk már róla: nem tudja időben a teljes munkabért és a béren kívüli juttatásokat sem kifizetni az ISD Dunaferr Zrt. és tagvállalatai sem, áll Evgeny Tankhilevich legfőbb-, és általános vezérigazgató által a munkavállalóknak eljuttatott levelében. E szerint az október 10-ig esedékes munkabért teljes egészében csak október 22-ig tudja teljesíteni a társaság. Eközben nem hivatalos információnk szerint volt olyan egység és tagvállalat, ahol a dolgozók már megkapták a teljes szeptemberi bérüket. Mindenesetre a szakszervezet nem hagyatkozik a véletlenre, most is bízik – a menedzsment együttműködésének hiányában – a nyomásgyakorlás ezen eszközében.

A Munka Törvénykönyve szerint ugyanis a munkavállalók részére a munkabért eltérő megállapodás hiányában havonta legalább egyszer kell elszámolni és azt a tárgyhó 10-ig ki kell fizetni. Ez azt jelenti, hogy ha a munkáltató egyoldalúan megszegi ezt, akkor jogellenesen jár el. Úgy tudjuk, hogy ezzel a döntésével a társaság a még érvényben lévő kollektív szerződést is megszegte.

Szerző: Várkonyi Zsolt Forrás: duol.hu

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályázati lehetőség a diabétesszel foglalkozó civil szervezetek számára

0
Ismét pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek, a pályázatra a Nemzeti Kultruális Támogatáskezelő oldalán lehet jelentkezni. A pályázók legfeljebb 30  millió forint vissza...
DunaOnline

FREE
VIEW