KezdőlapKözéletCserna Gábor is aggódik a Móricz iskola jövője miatt

Cserna Gábor is aggódik a Móricz iskola jövője miatt

-

Kavarognak az indulatok a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola fenntartói jogának átvétele kapcsán, felmerült ugyanis, hogy a nagymúltú és nagyhírű intézmény a Magyar Evangélikus egyház kezelésébe kerülhet.

Az ügyben megszólalt Cserna Gábor volt polgármester, a helyi Fidesz vezetője is.

– A Móricz iskola ügyében azt szeretném elmondani, hogy számomra furcsa az intézkedés módja. A szülők nagyon későn értesültek az Evangélikus Egyház szándékáról, amit mindenképpen sérelmesnek tartok. Megdöbbentő számomra, hogy a városvezetés részéről nem áll ki egyetlen vezető sem, hogy megszólaljon ebben az ügyben. Pedig a Móricz iskola nem csak a város, a térség, hanem az ország egyik legmeghatározóbb alapfokú oktatási intézménye. Az iskola két díszpolgárt is adott a városnak Jankó Árpád és Jakabné Józsa Klára egykori igazgatók személyében. Félek, hogy politikai háttéralku született a Jobbikkal. Az iskola jövőjét azonban a szülőkre kell bízni, akik a jövő heti szavazáson döntenek majd. Én azonban nagyon szeretném, ha a Móricz iskola magával a hagyományaival, értékrendjével továbbra is állami fenntartású intézmény maradna.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Véradásra várják az önkénteseket

0
Véradást tartanak április 30-án 8 és 10 óra között a rendelőintézetben lévő transzfúziós osztályon, majd május 1-jén 9:30 és 14 óra között a Kultik...

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW