KezdőlapKözéletÁprilis 30-ig lehet zöldhulladékot égetni (frissítve)

Április 30-ig lehet zöldhulladékot égetni (frissítve)

-

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkáknak, emiatt emelkedik a szabadban keletkezett tüzek száma. Idén eddig már több mint száztíz alkalommal riasztották vegetációs tűz miatt a tűzoltókat Fejér megyében.

A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a kora tavaszi időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, szeles idő esetén pedig a legkisebb tűz is gyorsan továbbterjedhet. A szabadtéri tüzek túlnyomó többsége emberi gondatlanságra, felelőtlenségre vezethető vissza, holott sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és a levegő tisztaságát. A növényi hulladék összegyűjtésének legjobb, újrahasznosítható és környezetkímélő módja a komposztálás, ezért az égetés helyett inkább komposztáljuk a növényi hulladékot- erre hívja fel a dunaújvárosi lakosok figyelmét a Fejér Megyei Katasztrófavédelem.  Belterületi, valamint külterületi zártkerti ingatlanok vonatkozásában az önkormányzatoknak a kihirdetett veszélyhelyzet végéig van lehetőségük rendeletben szabályozni és feltételekhez kötve megengedni az avar és kerti hulladékok égetését. Nálunk a jelenlegi önkormányzati rendelet értelmében április 30-ig lehet zöldhulladékot égetni. Az alapvető tűzvédelmi szabályokat be kell tartani. A tüzet soha sem szabad felügyelet nélkül hagyni. Kizárólag kiszáradt növényi hulladékot lehet égetni úgy, hogy az a környezetére veszélyt ne jelentsen. A tűz közelében ne legyen más éghető anyag és épület. Háztartási hulladékot (például műanyagot, gumit) égetni sem belterületen, sem külterületen nem szabad, még tüzelő- és fűtőberendezésben elégetni is tilos.

Frissítés – 18:16

Dunaújváros területén eltüzelés csak folyamatosan, kis adagokban lehetséges egészen 2021. április 30-ig – munkaszüneti napok kivételével – minden héten hétfőn, szerdán és pénteken 9 és 17 óra között, szélcsendes időben .

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Véradásra várják az önkénteseket

0
Véradást tartanak április 30-án 8 és 10 óra között a rendelőintézetben lévő transzfúziós osztályon, majd május 1-jén 9:30 és 14 óra között a Kultik...

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW