KezdőlapKözéletDíszoklevelet kaptak a kórház orvosai

Díszoklevelet kaptak a kórház orvosai

-

Az egyetemek orvosi karai, így a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem minden év október-novemberében ünnepélyes keretek között köszönti azon 50, 60, 65, 70, 75 éve végzett orvosokat, akik benyújtották jelentkezésüket, hogy szeretnék megkapni díszoklevelüket.

A Szent Pantaleon Kórház arról számolt be, hogy 2020-ban a koronavírus járvány miatt sajnos nem kerülhetett sor az ünnepségekre, de igény szerint postai úton is megkaphatták díszoklevelüket a jubiláló orvosok. A múlt évben a dunaújvárosi kórház egykori munkatársai is benyújtották kérelmüket, akiket ezúton is köszönt az intézmény. Dr. Kunszenti Antal a 70 éves jubileuma alkalmából a rubin diplomáját kapta meg. 1954-ben szakvizsgázott gyermekgyógyászatból és még ebben az évben Dunaújvárosba költözött. 1985-ben vonult nyugdíjba, de azt követően is aktív maradt, hiszen rengeteg ügyeletet és helyettesítést elvállalt. Vas diplomát kapott 65 éve szerzett orvosi diplomájaként dr. Bartos Gábor. Munkacsoportjával kidolgozta a magyar érprotézist és a poliészter hasfali hálót, melyet a ’80-as évek végéig alkalmaztak. Bevezette a sebészi varrógépek használatát és a kolangioszkópiát. 1973-ban kapott osztályvezető főorvosi kinevezést a Dunaújvárosi Kórház Általános Sebészeti Osztályára, melyet 1997-ben történt nyugdíjba vonulásáig vezetett. Arany diplomát kapott 50 éves jubileuma alkalmából dr. Halász Judit, aki 1970-ben a helyi kórház belgyógyászati osztályán kezdett dolgozni.. 2002-ben nyugdíjba vonult, de munkájára ezt követően még 2018-ban történt visszavonulásáig is számíthatott az intézmény. Aranydiplomát kapott dr. Gergely Sylvia, aki már szigorló éveit is a dunaújvárosi Városi Kórházban töltötte, mert itt kapott ígéretet arra, hogy diplomázása után felvételt nyer a neurológiai osztályra, amely teljesült is 1970-ben. A főorvosnő két szakvizsgát szerzett, 1975-ben neurológiából, 1980-ban pszichiátriából. 1999-ben nyugdíjba vonult, de a betegek felelősségteljes gyógyítását ezt követően is hihetetlen munkabírással végezte 2015-ben történt visszavonulásáig. 

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Véradásra várják az önkénteseket

0
Véradást tartanak április 30-án 8 és 10 óra között a rendelőintézetben lévő transzfúziós osztályon, majd május 1-jén 9:30 és 14 óra között a Kultik...

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW