KezdőlapKözéletPályaorientációs foglakozásokat tartott a Digitális Közösségi Alkotóműhely

Pályaorientációs foglakozásokat tartott a Digitális Közösségi Alkotóműhely

-

A Lajos király körúton lévő Digitális Közösségi Alkotóműhely izgalmas foglalkozásokkal várta a Csodaszavas napközis tábor résztvevőit.

Az alkotóműhely ezen kívül a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Dunaújvárosi Szakképzési Centrummal közösen nyári pályaorientációs tábort is tartott július 5-9. között, amelyen huszonöt hetedik évfolyamos diák vett részt. Mint az a beszámolókból kiderült, az általános iskolák lehetőséget kaptak arra, hogy 4-5 gyermek számára felkínálják ezt a lehetőséget. A tanulókat három csoportra osztották, akiknek olyan programokkal szolgáltak, amelyek segítik őket a közelgő pályaválasztásuk előtt. Verasztó Sándor például a drónok, robot vezérlésével, programozásával ismertette meg a fiatalokat. Elvitte őket az akkor zajló vitorlásrepülő versenyre is Kisapostagra, ahol a repülők működéséről, a repülés fizikai törvényeiről tartottak előadást. Molnárné Lukács Anita a kézműves műhelyben kalauzolta a tanulókat, kipróbálhatták, hogyan is működik a lézergravírozó, a marógép, a gépi fűrész. Fábos Zsolttal a 3D-s nyomtatást ismerhették meg.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Üzentek a fogvatartottak Anyák napja alkalmából

0
Hetekkel anyák napja előtt megkezdődött a készülődés a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bernátkúti objektumában annak érdekében, hogy II. számú Idősek Otthonának minden lakója, édesanyák,...
DunaOnline

FREE
VIEW