KezdőlapKözéletMa hirdetik ki a ponthatárokat

Ma hirdetik ki a ponthatárokat

-

Mintegy 110 ezer felvételiző nagyon várta a mai napot, ugyanis most fogják kihirdetni a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait.

A felvi.hu internetes portál, ahol egyébként valamennyi meghirdetett képzés ponthatárait elsőként fogják közölni, azt írja tájékoztatójában, hogy a pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények, valamint a közhiteles nyilvántartásokból kapott információk képezik. A július 8-ig leadott kérelmek és benyújtott dokumentumok feldolgozása folyamatosan zajlott, egészen a július 22-i ponthatár-megállapítás előtti napokig. A felvételi összpontszámok a feldolgozottság függvényében alakulnak, így ha egy újonnan feldolgozott bizonyítvány, igazolás hatással van a jelentkező összpontszámára, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban. A 2021 szeptemberében induló képzések ponthatárait tehát ma este hirdetik ki. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, SMS-értesítést is kapnak az eredményekről. Mivel a szolgáltatónak nagyszámú üzenetet kell kiküldenie, ezért előfordulhat, hogy csak órákkal később érkezik meg az üzenet. Tavaly a járványügyi helyzet miatt nem rendeztek Pont Ott Partit, idén viszont az ELTE lágymányosi campusán várják az érdeklődőket koncertekkel és más programokkal 15 órától. A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – legkésőbb augusztus 5-ig elérhető lesz az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában. Erről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek. Ha valaki nem kerül be a kívánt képzésre, lehetősége van a pótfelvételizésre. Részben ezt hivatott szolgálni a Dunaújvárosi Egyetem július 31-i nyílt napja, ahol a helyi felsőoktatási intézményünk képzési palettáját ismerhetik meg az érdeklődők.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

A Madarak és fák napjáról is megemlékeztek a bv-ben

0
A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben már hagyománynak nevezhető, hogy a reintegráció jegyében egy-egy jeles nap alkalmából a fogvatartottak számára csoportfoglalkozásokat és tematikus szakköröket szerveznek....
DunaOnline

FREE
VIEW