KezdőlapKözéletVéradásra várják az önkénteseket

Véradásra várják az önkénteseket

-

Tavaly márciustól, a járványhelyzet miatt sokat változtak a véradás feltételei, így a helyszínek is jelentősen átszerveződtek, mostanra azonban újraindult a kiszállásos véradások szervezése- erről számolt be közösségi oldalán a Magyar Vöröskereszt.

Mint azt hangsúlyozzák, fontos, hogy továbbra is érvényesek azok az előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a testhőmérséklet ellenőrzése, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük. Kiemelik azt is, hogy a vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a COVID-19 fertőzés cseppfertőzéssel terjed. Július 15-én Perkátán szerveztek véradást, amelyre a kánikulai idő ellenére is 46 önkéntes jelentkezett. A részvételi beszámoló alapján 41 személy tudott vért adni, közülük ketten most első alkalommal. A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete vázolta, ma zártkörű, üzemi véradást tartanak a vasműben. Legközelebb július 27-én 10-15 óra között a Magyar úton található Innopark telephelyén várják az önkénteseket. A jövő hét folyamán még július 29-én 8-10 óra között fogadják az önkénteseket véradásra az 1-es számú rendelőintézetben található Vérellátó Központban. A szervezők azt kérik az önkéntesektől, hogy vigyék magukkal taj-kártyájukat és valamilyen fényképes igazolványukat a véradásra.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

A digitális trendekről lesznek előadások a kamarában

0
Május 14-én 14 órától rendezik meg a Digitális Technológiai Trendek Klub vállalkozó fórumát a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában, ahol a Digital Twin technológiával...
DunaOnline

FREE
VIEW