KezdőlapKözéletVárosunkban is lesz oltási akció az iskolákban

Városunkban is lesz oltási akció az iskolákban

-

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására, így nem kell megvárni a tanév kezdetét, amikor az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére.

Ennek köszönhetően a magyar iskolákban nagyobb biztonságban kezdődhet meg az oktatás- olvasható a Fejér Megyei Kormányhivatal közlésében. Mint azt a koronavírus hivatalos tájékoztató oldalán vázolják, Magyarország az elsők között ért a 12 év felettiek oltásához, a szülők június óta tudnak regisztrálni. A 12-17 éves korosztályban eddig közel 200 ezren regisztráltak oltásra, és 162 ezren már fel is vették azt.  Az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermek beoltásának. Emellett augusztus 30. és 31., valamint szeptember 2. és 3. napokon az iskolákban is lesz oltási akció- ezzel kapcsolatban a Szabó Magda Református Iskola is tájékoztatta már a szülőket, várták az előzetes jelentkezést, hogy tudják, mennyi oltással kalkulálhatnak. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. A diákok oltása Magyarországon egyébként május óta zajlik, elsőként a 16-18 év közötti korosztály, majd a 12-15 év közötti korosztály számára lett elérhető. A diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, amikor még nem volt vakcina és csak korlátozásokkal lehetett védekezni a vírus ellen. Ez alapján tehát minden dunaújvárosi iskolában is becsengetnek szeptember 1-jén, másfél hét múlva.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Deutsch Tamás az EP-választás jelentőségéről beszélt

0
Deutsch Tamás, a június 9-i választáson a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának vezetője látogatott Pusztaszabolcsra, ahol Dr. Mészáros Lajossal, térségünk országgyűlési képviselőjével és Dr. Molnár...
DunaOnline

FREE
VIEW