KezdőlapKözéletErdélybe utaztak a vasvárisok

Erdélybe utaztak a vasvárisok

-

A Vasvári Pál Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai Erdélybe utazhattak a Határtalanul program keretében szeptember végén.

Mint arról az intézmény beszámolt, első alkalommal nyertek ezen a pályázaton. Már tavaly utaztak volna, azonban a járványügyi helyzet miatt most sikerült bebarangolni a történelmi helyszíneket. Az öt nap során érintették Arad-Marosillye-Déva-Tölcsvár-Prázsmár-Sepsiszentgyörgy-Kézdivásárhely-Csíkszereda-Csíksomlyó-Udvarhelyszék-Segesvár-Medgyes településeket. Többek között neves tájakat, szobrokat, várakat tekintettek meg. Az első napon rövid látogatást is tettek a Böjte Csaba által létrehozott, Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott és a nehéz sorsú gyerekeknek otthont, családot adó intézménnyel. Ajándékokat és adományokat adtak át, és megismerkedtek az ott élő gyerekek életével. Az összefoglalóban úgy fogalmaztak, hogy egy csodálatos, élményekben gazdag hetet tölthettek együtt. A kiváló, csupaszív vendéglátóik, a honismereti idegenvezetők mindenben segítségükre voltak.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW