KezdőlapKözéletÚjabb jelentős forrásból

Újabb jelentős forrásból

-

Hétfőn reggel sajtótájékoztatót tartott a Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskolában a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Pusztaszabolcs – Dr. Molnár Krisztián emlékeztetett, hogy az iskolában az elmúlt években két jelentős fejlesztés indult el, amelyekben az a közös, hogy mindkettő az előző városvezetés munkájának volt köszönhető. Az egyik fejlesztéshez a forrást, 600 millió forintot az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében nyert pályázat biztosította. Ennek keretén belül az akkor már meglévő tantermek felújítása és új tantermek építése valósult meg. Ehhez csatlakozott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből megítélt mintegy 120 millió forintos fejlesztési támogatás. 

Ezekkel a forrásokkal akkor úgy tűnt, hogy az iskolafejlesztés maradéktalanul megvalósulhat, azonban egy nemrégiben történt intézménybejárás során kiderült, hogy a régi iskolaépület folyosószárnya és a hozzá kapcsolódó vizesblokk alatt egy pinceszerű üreg van, amely vizesedik, és az épület stabilitását veszélyezteti. Dr. Molnár Krisztián a sajtótájékoztatón örömmel számolt be arról, hogy korábbi ígéretét, miszerint ennek megoldására megpróbál forrást szerezni, be tudta tartani, ugyanis Magyarország Kormánya további 82 millió forintot biztosít az iskolának a napokban, hogy ezt a hibát elháríthassák, és a diákok biztonságos körülmények között tanulhassanak. A pénzből ezt a kialakult üreget feltöltik, és biztonságos, új födémet építenek, rendbe hozzák a vizesblokkot és abban az épületszárnyban a tantermek ajtóit is kicserélik. Mint mondta, ezzel együtt teljes lesz az iskola felújítása: amely összességében 800 millió forint állami pénzből valósulhat meg. 

Dr. Molnár Krisztián megjegyezte azt is, hogy szerinte erőteljes és alaptalan támadást kapott személy szerint ő is a helyi országgyűlési képviselőtől és a „magát függetlennek valló” pusztaszabolcsi polgármestertől is, hogy csak politikai kampányt folytat a településen, csak ezért jár oda. A megyei közgyűlés elnöke arra kérte Kálló Gergely országgyűlési képviselőt és Zsuffa Erzsébet polgármestert, hogy ha már tenni nem tudnak a településért, annak fejlődéséért, az ott lakók életminőségének növeléséért, akkor legalább azokat ne hátráltassák, akik azon dolgoznak, hogy Pusztaszabolcs fejlődhessen. Mint mondta a település vezetése is beállt abba az ellenzéki városvezetési, kormányzattal szembeni „protest” magatartásba, amely országosan több helyen is megfigyelhető, hogy fejlesztési pályázatokat akadályoznak, gáncsolnak el. Példaként említette a Zöld város projekt keretében az előző városvezetés idejében, 2018-ban elnyert 275 millió forintos pályázatot, aminek keretében elvégzendő munka befejezési dátuma 2020 év vége lett volna. Ehhez képest mint kiemelte, az új, ellenzéki városvezetés 2021 szeptemberéig még csak kivitelezési szerződést sem tudott kötni az elvégzendő feladatokra. Ez azért elfogadhatatlan, mert előfordulhat, hogy a határidők be nem tartása miatt a településnek az elnyert forrás teljes összegét vissza kell fizetnie. Ennek elkerüléséért a Fejér Megyei Önkormányzat mindent elkövet majd, a városvezetés hozzáállásától függetlenül. 

A sajtótájékoztató végén dr. Molnár Krisztián ez úton is áldott ünnepeket kívánt a pusztaszabolcsiaknak. 

Forrás: duol.hu

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW