KezdőlapKözéletÚtfelújítás lesz Adonyban is

Útfelújítás lesz Adonyban is

-

A közeljövőben megújul az Adonyt és Velencét összekötő út adonyi belterületi szakasza. A két kilométernyi útszakasz rekonstrukciója a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 558 millió forintos támogatásával valósul meg.

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be pénteken Adonyban dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Ronyecz Péter, a település polgármestere, dr. Mészáros Lajos országgyűlésiképviselő-jelölt és Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója. Dr. Molnár Krisztián bejelentette, hogy 558 millió forintos támogatásban részesül a település és a Magyar Közút Nonpfofit Zrt., hogy a városközponttól a település határáig (Rákóczi út, Széchenyi utca, Dózsa György utca) húzódó két kilométeres útszakasz felújítását elvégezzék. A projektre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosítja a forrást. 

Dr. Mészáros Lajos elmondta, hogy ez a felújítás egy régen várt fejlesztés az adonyiak számára, de Ronyecz Péter polgármester jelzése alapján fontos, hogy teljes legyen az összekötő út belterületi szakaszának rekonstrukciója. Mint mondta, azon fog dolgozni, hogy megszerezze a megfelelő forrást erre a projektre is. Az út további mintegy egy kilométeres belterületi, a 6-os úttól a városközpontig tartó szakaszának mintegy 200 millió forint a becsült felújítási költsége. 

Molnár István elmondta, hogy a két kilométeres útszakaszon felmarják majd az útburkolatot, és két rétegben új aszfaltborítást fektetnek le. A forgalomtechnikát is megújítják: új burkolati jelek, táblák, jelzőlámpák kerülnek majd a területre. Az érintett útszakaszon öt buszöböl helyezkedik el, ezek mellé megépítik majd a szükséges peronokat is. A tervezési közbeszerzés már folyamatban van, őszre elkészülhetnek a tervek, ami után a kivitelezői közbeszerzés lezárultát követően 2023 tavaszán kezdődhet meg a kivitelezés. Ronyecz Péter megköszönte a megyei önkormányzat elnökének, hogy a felújítással kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a közlekedést Adonyban. 

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön Rácalmáson jelentettek be hasonló felújítást. Ott 778 millió forint TOP-os forrásból valósul meg a város legforgalmasabb útjának felújítása, amire a rácalmásiaknak nagy igényük és szükségük van, hiszen 25 évvel ezelőtt történt az említett útszakasz legutóbbi felújítása. A munkálatok ott is várhatóan jövő tavasszal kezdődhetnek.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW