KezdőlapKékfény"Felgyújtalak, meghalsz" - súlyosításért fellebbezett az ügyészség

„Felgyújtalak, meghalsz” – súlyosításért fellebbezett az ügyészség

-

Fotók: police.hu

A Fejér Megyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt meghozott ítélete ellen súlyosításért fellebbezett. A vádirat szerint Székesfehérvár egyik bevásárlóközpontja előtt egy nő 2019. szeptember 22-én benzint tartalmazó folyadékot öntött egy korábbi sérelem miatt haragosaira és felgyújtásukkal fenyegetőzött. A bíróság a nőt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész az ítélet ellen a szabadságvesztés mértékének jelentős súlyosítása, valamint annak fegyház fokozatban történő megállapítása érdekében fellebbezett.

Az esetről akkor így számolt be a rendőrség:

2019. szeptember 22-én garázdaság történt Székesfehérváron egy áruház mellett. A garázdaság vizsgálata során a nyomozók a térfigyelő kamerák elemzése közben állapították meg, hogy a dulakodó felek közül egy nő benzinnel locsolt le több személyt, miközben azt kiabálta, hogy „felgyújtalak, meghalsz”. A verekedés során azonban az egyik sértett a nő kezéből az öngyújtót kirúgta, ezért nem volt lehetősége a kiöntött folyadékot begyújtani.

A bevezetett nyomozati cselekmények és a széleskörű adatgyűjtéseknek köszönhetően a nyomozóknak sikerült azonosítani a felvételen látható nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt. A gyanúsított elmondta, hogy korábbi nézeteltérését, sérelmét akarta megtorolni a verekedés során. Az 59 éves székesfehérvári S. Józsefnét a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Elsőbbség meg nem adása miatt 80 esetben intézkedtek a rendőrök a...

0
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy az elmúlt héten az előzés szabályainak megszegése miatt 14, elsőbbség meg nem adása miatt 80 és...
DunaOnline

FREE
VIEW